Over livestream ‘lesgeven’

Naast mijn werk in de kookwinkel en het trouwambtenaarschap, geef ik ook sportlessen. Balance, Bodyshape, Streetdance… Aangezien de sportscholen (nog) niet open mogen is dat nu even lastig. En ik heb in het afgelopen jaar een ontdekking gedaan…

Ik ben geen sporter! Haha, dat klinkt stom als ik het zeg, hè?! Nou, kleine nuance, ik sport graag, maar nog liever geef ik les. Écht lesgeven! Dat je live kunt zien wat je aanwijzingen voor iemand doen. Dat je sfeer kunt maken, samen met een toffe groep sporters.

Ik ben dus echt, echt, écht een lesgever. En dat kan nu even niet. Tenminste, niet echt. En ik mis het. Wat er wel is: livestream lesgeven. En daar zet ik dan ook de schouders onder. Minimaal twee keer per week bouw ik een feestje in de woonkamer. Alleen. Heel raar.

Op maandag een pittig lesje, op zondagochtend lekker wakker worden met Balance. En ik vind dat moeilijk, als ik eerlijk ben. Want ik werk graag op muziek. Dat kan nu minder, want ik moet hier rechtenvrije muziek voor gebruiken. En ik mis de deelnemers. De input, het enthousiasme, het kunnen coachen.

Afgelopen vrijdag kreeg ik onverwacht een cadeautje en een kaart van twee fanatieke sporters. Dat deed me zo ontzettend goed! Zo lief. Was natuurlijk helemaal niet nodig geweest, want hee, dit is óók mijn werk. Maar ik waardeer het wel.

Ook tof: de reacties na de les. Of als iemand de les later ingehaald heeft, dan komt er vaak nog even een reactie. Heel fijn!

Dus, mijn tip: volg je een online les, een tutorial, een livestream workout…wat dan ook, van iemand die je normaal gesproken live ziet. Laat dan eens een reactie achter. Ik probeer dat zelf ook te doen als ik mijn haren gedaan heb naar aanleiding van een videootje van de kapster. Of als ik eten heb afgehaald bij een restaurant waar ik normaal naartoe zou gaan. Kleine moeite, maar ik kan je uit eerste hand vertellen dat dit zó fijn is.

Cheers, Britt

Aanbevolen artikelen