En nee, daarmee bedoel ik niet een cadeaulijst die je bij een winkel hebt liggen. Als een huwelijkslijst of een lijst met cadeaus te shoppen voor een babyshower. Dit lijstje zit in mijn agenda. Heb ik een cadeau-idee voor iemand, dan schrijf ik dat op. Ook als het januari is en die persoon pas jarig is in juli. Want je zult zien: als het dan echt juli is, dan weet ik nog wel dat ik een tijdje geleden een goed cadeau-idee had, maar wat ook alweer?

Ik vind cadeautjes geven bijna een kunstvorm. Ja, echt. Ik kan er een sport van maken om het juiste cadeau of een origineel presentje te vinden. Niet iedereen denkt er zo over, dat weet ik. Gelukkig mag ik heel vaak meedenken en hulp bieden bij cadeauvraagstukken. In de kookwinkel waar ik werk, maar ook voor vrienden. Personal shopper voel ik me dan, haha!

Mijn tips:

-houd een lijstje bij waar je mogelijke cadeau-ideeën op kwijt kunt.

-pak je cadeautje ALTIJD mooi in. Of laat het inpakken bij de aankoop ervan.

-voorzie je cadeautje van een kaartje. Zeker als het cadeautje op een cadeautafel terecht komt en niet direct uitgepakt wordt.

-even over die cadeautafel hierboven: is het een groot feest (nu even niet, I know), bijvoorbeeld een bruiloft of een bedrijfsopening? Pak je cadeau dan in transparante folie in. De ontvanger krijgt dan toch al een glimps van wat je geeft.

-kom je er niet uit? Denk dan in een thema. Is de ontvanger van je cadeau een echte theeleut? Maak een theepakket. Een koukleum? Dekentje, hot choco mix, verwarmende handgel… Een koppel dat net een klushuis heeft gekocht? Neem een bezem en tape er van onder tot boven ‘essentials’ op die ze vast nodig gaan hebben (duct tape, tie wraps, afzetlint, sixpack bier…).

-kies een winkel waarvan je weet dat diegene er regelmatig komt en vraag daar om tips.

Oooh, ik heb nog zoveel meer cadeautips, daar kan ik nog wel drie verhaaltjes aan wijden. Heb je cadeau-stress en hulp nodig, stuur mij gerust een berichtje. Ik denk graag mee.

Het lijstje is overigens nep, want ik verraad niet wat er op mijn echte lijstje staat. Cadeautjes horen namelijk een verrassing te zijn, toch?

Cheers, Britt

Aanbevolen artikelen