Ik heb een oude laptop die ik enkel nog gebruik voor muziek. Soms knip en plak ik er muziekmixen op voor m’n groepsleden. Maar het vooral zo dat ik geen zin heb in ‘al die muziek overzetten op iets anders’. Ja, first world problems. Moet ik gewoon een keertje voor gaan zitten.

Een terugkerend grapje over die laptop: stel nu dat ik ‘m ergens laat slingeren en iemand vindt het oude beestje (‘tis een laptop uit de 00’s). En die vinder probeert aan de hand van mijn muzieklijst te achterhalen van wie de laptop is. Gaat dat dan lukken?

Want het gaat echt van De Kleine Zeemeermin tot Slayer. Dit is geen grapje. En van Dolly Parton tot DJ Paul Elstak. En van Cock Sparrer naar instrumentale meditatiemuziek. Hiphop, country, 80’s hair metal…

Een tijdje geleden kreeg ik van Bart de boodschap dat hij een eigen Spotify-account voor me gemaakt had. Want “ik had zijn lijst vervuild met de Kelly Family”. En vast nog meer ander leuks. Ja, dat doe ik…dus maak ik nu eigen lijstjes. En soms schrijf ik dus ook leuke liedjes op.

Fijne muziektip, gekregen van m’n maat Alain: maak een lijstje met al je Shazams. Want dat is muziek die je blijkbaar triggerde om op te zoeken wie of wat het is. Muziek die je vergeten was. Muziek die je nog niet kent, maar die je mooi vindt. Muziek die je vaker hoort op de radio bijvoorbeeld, maar niet echt thuis kunt brengen. En inderdaad, ik checkte de liedjes die ik met Shazam gevonden had en dat werden bijna allemaal favorietjes.

Cheers, Britt

Aanbevolen artikelen