Muzieklijstje

Ken je dat plaatje van ‘verschillende soorten hoofdpijn’? Waarbij de laatste dan het hele hoofd rood kleurt (=pijn) en die laatste…dat is dan bij kerstmuziek. Ik heb daar dus totaal geen last van. Ik verheug me echt op kerstmuziek. Het is niet zo dat ik er in juli al mee begin. Nee, dan verliest het z’n magie. Maar begin december mogen de kersthits rijkelijk vloeien bij mij thuis.

Ik maakte dit jaar een Spotify-lijstje met kerstliedjes. Van tevoren hield ik op mijn #brittlist al een lijstje bij met niet te missen nummers. Ja, dat kun je ook direct in Spotify doen, dat weet ik. Ik schrijf gewoon graag en ik maak graag lijstjes.

Aan het lijstje zie je dat het vrij oldskool is allemaal. Hou ik van. Lievelingsnummer voor kerst is van Emmylou Harris. Ja, ik weet dat het origineel niet van haar is. Bij Band Aid kan ik elke zanger of zangeres opnoemen. En, ja, dit komt misschien als een grote schok, ook voor de mensen die mij toch vrij goed kennen: het hele Mariah Carey kerstalbum…zing ik mee!

Al mijn Spotify-lijstjes zijn overigens ingericht op eetmoment (yep…). Dus er is een lijstje voor ‘Sunday brunch & mimosa’s’ en een lijstje voor ‘Campfire s’mores & bourbon’. ‘Christmas cake & eggnog’ is de playlist voor kerst.

Christmas cheers, Britt

Aanbevolen artikelen