Visie + werkwijze

Poeh, ik probeer hier m’n visie uiteen te zetten. Laat ik maar gewoon gaan typen, dan wordt het vanzelf duidelijk.

VAN BRITT is een blog, maar tegelijkertijd ook een bedrijf. Soms schrijf/maak ik namelijk ook content voor anderen. Bij beide onderdelen probeer ik uit te gaan van het volgende:

-Je mag alles van me weten. Nou ja, alles… Ik bedoel recepten, patronen, werkwijzen. Ik maak niet voor niks tutorials en gratis printables. Er wordt me vaak gevraagd waarom ik alles prijs geef. Ten eerste deel ik graag. Ten tweede: als jij écht per se wilt weten hoe iets in elkaar zit, dan kom je daar toch wel achter. Alleen al op YouTube kun je duizenden tutorials en how-to’s vinden. Ik heb niet de illusie dat ik alles voor mezelf kan houden. Het enige waar ik wel eerst toestemming voor moet geven, is het gebruik van mijn foto’s en teksten (gewoon even mailen, dan hebben we het erover, ik ben de moeilijkste niet).

Maar hoe verdien jij dan nog wel aan VAN BRITT? Heel simpel. Brood bakken is iets wat de meeste mensen ook zelf kunnen. Maar toch gaan velen hun brood bij de bakker halen. Omdat brood bakken tijdrovend is. Of omdat je geen goede oven hebt. Of omdat je het simpelweg niet leuk vindt, dat brood bakken. En de bakker kan het sneller, beter, lekkerder wellicht. Zo werkt het met vrijwel alles. Ik kan zelf kleding maken, maar toch is het grootste gedeelte van mijn garderobe gekocht. Gebrek aan tijd, gebrek aan kennis, gebrek aan materiaal, misschien zelfs luiheid… Dat kunnen allemaal redenen zijn om die ene slinger bij mij te kopen en ‘m niet zelf te maken. En dat gebeurt dus ook. ‘When you learn, teach. When you get, give.’ – Maya Angelou

-Ik ben een creatief persoon en geen machine. Dus wil jij honderd kleine tasjes voor je personeel bij wijze van kerstpakket en heb je het patroon, het materiaal en de look al helemaal klaar? Dan ben je bij mij aan het verkeerde adres. Dat zou betekenen dat ik productiewerk moet gaan doen en dat is niet waar VAN BRITT om draait. Natuurlijk denk ik met je mee en doe ik er alles aan om aan jouw wensen te voldoen. Maar er moet ergens iets creatiefs voor mij te doen zijn. Dat vind ik het leukst en dan ben ik op mijn best, wat jouw opdracht weer ten goede komt.

-Met de seizoenen mee werken. Dat probeer ik zoveel mogelijk. In mijn tutorials (kerstballen maken begin december), maar ook in mijn recepten en styling. En natuurlijk werkt het ook in mijn workshops zo (zowel creatief als sportief).

Daarnaast probeer ik op een luchtige manier bewust bezig te zijn. Huh? Ja, rekening houden met het milieu en met een gezonde leefstijl. Natuurlijk zie je hier ook wel eens een recept voor een taart voorbij komen, maar ik probeer het wel allemaal in balans te houden, dus recepten voor smoothies zijn er ook. En wat het milieu betreft: bijna alle stoffen en fournituren die ik gebruik zijn hergebruikt (van kleding of van restpartijen die anders weggegooid zouden worden).

Zo, duidelijk? In mijn hoofd is het nu opgeruimd, haha! Heb je vragen of vraag je je af of we misschien iets voor elkaar kunnen betekenen? Mail, bel, stuur een bericht! Ik hoor graag van je!