Pastel colored hot cocoa, hot chocolate / Witte chocolademelk, pastelkleurtjes, zelf chocoladesticks maken // VAN BRITT

Zelf chocosticks maken

Inwoners van gemeente Bergeijk en gemeente Eersel hebben ‘m wellicht al gezien: Britt’s Tip in de het nieuwste Zinderend Zuiden magazine. Deze keer een tip voor de koude wintermaanden. Want wat hoort daar écht bij? Nou ja, in mijn ogen dan… Warme chocolademelk. En dat kan mij niet gek genoeg zijn; van witte chocolade, met Kahlua erin, met slagroom, met marshmallows (meer marshmallows dan chocolademelk)…ik vind alles lekker. Oh, en ook lekker: met zout. Ja! Een heel klein beetje maar zó lekker. Zout is het ingrediënt dat een Snickers bijvoorbeeld zo lekker maakt. Of pindarotsjes, gebruik daarvoor vooral gezouten pinda’s. Maar goed, back on topic. Warme chocolademelk. En in dit geval…op een stokje. Zelf chocosticks maken.

En hoe maak je die chocosticks? Je hebt nodig:

-een vorm, bijvoorbeeld een ijsklontjes vorm
-stokjes, stevige rietjes of lepeltjes
-chocolade naar keuze
-topping naar keuze

Pastel colored hot cocoa, hot chocolate / Witte chocolademelk, pastelkleurtjes, zelf chocoladesticks maken // VAN BRITT

Smelt de chocolade. Dat kan au bain-marie, maar het lukt ook in de magnetron. Blijf er wel bij! En roer af en toe, anders verbrandt de chocolade. Giet de chocolade in de vorm en wacht een paar tellen met de stokjes (rietjes, lepeltjes…). De chocolade moet eerst een klein beetje stollen, dan blijven de stokjes beter staan.

Je kunt nu ook de chocolade bestrooien met een topping (zeezout, koekkruimels, mini-marshmallows) of zet er een grote marshmallows op waar je het stokje doorheen prikt. Laat de chocolade helemaal stollen in de koelkast en verwijder dan de vorm. De chocosticks zijn klaar!

Verhit wat melk in een pannetje en giet dit in een grote mok. Geef er een chocostick bij en eventueel wat geklopte slagroom en/of marshmallows. Nu is het een kwestie van zelf je warme chocolademelk roeren.

Pastel colored hot cocoa, hot chocolate / Witte chocolademelk, pastelkleurtjes, zelf chocoladesticks maken // VAN BRITT

Deze food DIY is ook leuk voor kindjes. En zelfs voor bij het kerstdiner. Maak verschillende sticks en serveer grote mokken hete melk mét de chocosticks. Een heel simpel en origineel toetje. Je kunt je ‘Hot Chocolate Bar’ nog extra aankleden met mini-flesjes drank (Kahlua, Baileys…) en verschillende toppings (hagelslag, gehakte hazelnoten, discodip, gepofte rijst…). Morgen meer over de Hot Chocolate Bar.

Zinderend Zuiden magazine winter 2016

Dus…ik sta dus in Zinderend Zuiden magazine. Ik vond het superspannend. Hoe zouden de reacties zijn? En de foto! Ah! Ik heb daar een hekel aan, foto’s van mezelf. Ik vind poseren ongemakkelijk en eng. En ik plak niet zo goed op foto’s; bewegend ben ik leuker, vind ik, haha! Maar Dirk, de man achter Zinderend Zuiden, is het gelukt om een mooie foto te maken van mij. Ik ben namelijk echt wel tevreden over dit plaatje! 🙂

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *