Homemade vanille extract / Zelfgemaakt vanille extract // VAN BRITT

Zelf vanille extract maken

Eerder liet ik je hier al eens zien hoe je zelf vanillesuiker maakt. Nou ja, ‘maakt’…je doet suiker en vanillestokjes bij elkaar in een weckpot en that’s it! Maar toch. Lekkerder dan uit een zakje. In veel recepten voor taart of cake lees ook ‘een eetlepel vanille extract’. En ook dat kun je zelf maken.

Verwar extract niet met essence of aroma. Want dat is een wezenlijk verschil. Essence/aroma is onnatuurlijk; de vanillegeur is nagemaakt. Extract is natuurlijk. Je laat de vanillepeulen als het ware trekken in een flesje met alcohol.

Homemade vanille extract / Zelfgemaakt vanille extract // VAN BRITT

Kies allereerst de drank die je gaat gebruiken. Ik gebruikte wodka, want dat had ik nog. Maar rum kan ook. Giet de drank in een klein flesje en doe er minimaal één vanillepeul bij. Bij voorkeur over de lengte gehalveerd. Je hoeft geen ‘nieuwe’ vanillestokjes te halen. Ben je iets aan het bakken en gebruik je vanille? Dus dat je de vanille uit de peul moet schrapen? Dan doe je gewoon die ‘gebruikte’ vanillepeul in de drank. Datzelfde geldt voor de vanillesuiker; nieuwe peulen zijn niet per se nodig om dit recept te laten slagen.

Homemade vanille extract / Zelfgemaakt vanille extract // VAN BRITT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.