Sugar skull Barbie, keychain, diy // VAN BRITT

Sugar skull Barbie

Oké. Dit is een beetje een aparte diy. You either like it or you don’t. Misschien dat sommige mensen deze sleutelhanger een beetje freaky vinden. Maar ik houd hier wel van. Van een Barbie-hoofdje en een oude sleutelhanger (met loomelastiekjes) maakte ik een sugar skull Barbie. En ik gebruikte geen verf…nee…NAGELLAK!!

De echte sugar skulls, van suiker dus, worden in Mexico uitgedeeld met Día de los Muertos. Wij kennen dat hier ook, maar dan als Allerheiligen en Allerzielen. In Mexico is het een feestdag en ook op de Filipijnen en in Latijns-Amerika en de Verenigde Staten wordt deze dag gevierd. Het lijkt luguber, maar in Mexico is deze dag echt ‘een ding’, met veel kleur, pracht en praal. Schedels zie je veel terugkomen in de decoratie. Geïnspireerd daarop maakte ik deze sleutelhanger.

Sugar skull Barbie, keychain, diy // VAN BRITT

Moeilijk is het niet. Je moet er wel een klein beetje geduld voor hebben. Want de verschillende kleurtjes nagellak moeten tussendoor steeds drogen. Gebruik een dun penseeltje voor het aanbrengen van de nagellak. Maak het penseel schoon met nagellakremover.

Zorg, voor je begint, dat het gezicht schoon is. Steek de haren op. Dit kun je doen met naald en draad. Ook de stoffen bloemetjes en de sleutelhanger zette ik met naald en draad vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.