Bread pudding / Broodpudding // VAN BRITT

Broodpudding

Ik realiseer me echt wel dat dit niet zo’n gunstige foto is. Broodpudding… zet dát maar eens mooi op de foto. Misschien dat Martha Stewart dat kan, maar ik in ieder geval niet. Waarom dan toch een lelijke foto plaatsen? Omdat ik je deze tip om oud brood te verwerken niet wil onthouden.

Je hebt nodig:

-brood, dat nét niet meer lekker is om zo te eten. Je kunt ook broodjes en/of croissantjes gebruiken, werkt ook prima.
-eieren
-melk
-kaneel
-(vanille)suiker

En verder:

-ovenschaal
-mengkom
-garde of vork

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Scheur het brood in stukken en schik het in een ovenschaal. Maak een mengsel van een paar eieren en een flinke scheut melk. Hoeveel je nodig hebt hangt of van je ovenschaal en de hoeveelheid brood. Zorg dat het brood bedekt wordt, maar het hoofd niet onder te staan. Wat stukken brood die er bovenuit steken, da’s de bedoeling.

Beetje kaneel en (vanille)suiker erover en dan kan de schaal de oven in. Als de eieren gaar zijn en de bovenkant van de broodpudding is goudbruin, dan is het klaar.

Fijn weekend!

Bread pudding / Broodpudding // VAN BRITT

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *