Pineapple dessert with lime and vanilla / Ananas dessert met limoen en vanille // VAN BRITT

Ananas dessert met vanille en limoen

Zo op het randje van de zomer, maak ik nog een zonnig dessert met ananas. Het is niet moeilijk (hou’k van!) en staat dus zo op tafel. En je hebt er ook geen moeilijke apparaten of speciaal keukengerei voor nodig. De ananas gaat gewoon in de koekenpan. En voor je nu afhaakt, ‘want ananas hoort niet warm.’ Dit is echt lekker! Het is bovendien een toetje, hè. Warme ananas is niet lekker in hartige gerechten 🙂 De ‘pizza’ Hawaii is dan ook belachelijk, net zo bespottelijk als een tosti Hawaii. 😉
Genoeg! HET TOETJE:

Je hebt nodig:

  • een ananas
  • vanillesuiker
  • dikke yoghurt (bijvoorbeeld Griekse yoghurt)
  • een limoen (alleen voor de buitenkant)

Stap 1: snijden
Snijd de boven-, onder- en buitenkant van de ananas en snijd vervolgens blokjes van het vruchtvlees. Maak mooie blokjes en gebruik de ‘lelijke’ stukjes voor de puree (die maak je later nog).

Stap 2: bakken
Bak de blokjes ananas in een koekenpan rondom bruin. Voeg op het laatst wat vanillesuiker toe en laat de blokjes karameliseren.

Pineapple dessert with lime and vanilla / Ananas dessert met limoen en vanille // VAN BRITT

Stap 3: yoghurt
Rasp een beetje limoenschil boven de yoghurt en roer dit erdoor. Je kunt de yoghurt ook nog zoeten met suiker of honing, maar bedenk je ook dat de ananas al vrij zoet is erbij.

Stap 4: pureren
Pureer de ongelijke stukjes van de ananas (dus niet die in de pan liggen) en maak er een soort schuim van. Daar hoef je niets speciaals voor te doen, als je ananas pureert met een staafmixer gaat het vanzelf een beetje schuimen.

Pineapple dessert with lime and vanilla / Ananas dessert met limoen en vanille // VAN BRITT

Stap 5: bord opmaken
Leg een paar blokjes gekarameliseerde ananas op een bordje en schep er de limoenyoghurt bij. Maak het af met de ananaspuree en eventueel een blaadje munt.

Tip: gebruik een anti-aanbak pan.

Enjoy!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *