Favoriete drankjes

Ben jij de hele dag onafscheidelijk van je waterflesje? Of sjouw je overal zo’n hippe cappuccino-to-go beker mee naar toe? Nou, ik dus niet. Sterker nog, ik vergeet gewoon te drinken. Ik weet niet wat dat is, ik heb gewoon niet zo snel dorst. Daarbij komt ook nog, dat ik eigenlijk niet zoveel drankjes echt lekker vind. Cola, cola light, sinas…maak je mij niet blij mee. En de hele dag thee, mwah.

Maar het is natuurlijk heel slecht om weinig te drinken, dus ben ik erop gaan letten. En ik zorg dat er drinken klaarstaat waar ik echt zin in heb. Dus dat ik lekker drinken in huis haal, maar ook zelf drankjes maak. Dit zijn mijn favorieten at the moment:

1. Ginger ale met munt en limoen

Ginger ale with mint and lime / Ginger ale met munt en limoen // VAN BRITT

Vooral op warme dagen vind ik dit lekker.

2. Grapefruitsap

Fruit and juice / Fruit en sap // VAN BRITT

Liever niet ’s ochtends op een lege maag, maar ik vind de frisheid van grapefruitsap net wat dorstlessender dan sinaasappelsap.

3. Iced coffee

Iced coffee / IJskoffie // VAN BRITT

Ik zet ’s ochtends een kopje koffie met een klein beetje suiker. Dat laat ik afkoelen, daarna gaat het de koelkast in. In de middag giet ik er melk bij. Lekker met ijsklontjes. Dit kan natuurlijk allemaal veel sneller, maar voor mij werkt dit prima.

4. Iced tea

Iced tea // VAN BRITT

Van een pot thee heb je zo ijsthee gemaakt. Ik gebruik allerlei soorten thee. Soms voeg ik ook munt of citrusfruit toe. En honing om de iced tea een beetje zoeter te maken.

5. Smoothies met (te) rijp fruit

Smoothie // VAN BRITT

Bananen met zwarte plekjes, hele zachte nectarines…kijk wat er nog in je fruitschaal ligt en maak het op. Zonde om weg te gooien. En dit kan ook met verschillende groente. Zo logeerde ik laatst bij vriendin Mandy en kreeg ik ’s ochtends een shake met courgette erin. Daar kwam ik pas achter toen ik haar vroeg naar de ingrediënten.

6. Milkshakes

Chocolate milkshake with whipped vanilla cream and marshmallows / Chocolade milkshake met slagroom met vanille en marshmallows // VAN BRITT

Jaaaa, niet echt een drankje, meer een toetje. Ik houd van milkshakes, maar dan wel zelfgemaakte. Mijn favoriete recept is er eentje met After Eight-chocolaatjes en met Licor 43.

Of deze:

Chocolate milkshake with whipped vanilla cream, M&M's and marshmallows / Chocolade milkshake met slagroom met vanille en marshmallows // VAN BRITT

Belachelijk lekker!

7. Ranja

Lemonade / Ranja // VAN BRITT

Ranja met fruit en leuke ijsklontjes. Dit zijn ingevroren gummibeertjes.

8. Gekoelde fruitshakes

Chilled fruitshake / Gekoelde fruitshake // VAN BRITT

Als ik een fruitshake maak, dan zet ik die meestal nog eventjes in de koelkast. Warm fruit vind ik niet lekker. Deze shakes zijn nog eens extra gekoeld met ijsklontjes. Dat verdund de drank ook meteen een beetje.

9. Licht bier

IJwit bier // foto: VAN BRITT

Radler // VAN BRITT

Als ik alcohol drink, is het wijn of bier. Heel af en toe Licor 43, maar verder geen mixjes ofzo. Als het warm is, is dit mijn biertip: half bier, half citroenlimonade (Spa & Fruit Lemon Cactus). Gewoon zelf mixen. Eventueel met een partje limoen erin.

En IJwit bier van Brouwerij ’t IJ vind ik ook lekker. En de flesjes kun je bewaren vanwege het mooie etiket.

10. Komkommerdrank

Peanut soup and cucumber drink / Pindasoep en komkommerdrank // VAN BRITT

Heel simpel, pureer een komkommer en giet er een scheutje tonic bij. Je kunt er ook nog munt in doen. Dit drankje doet het goed bij pittig eten, zoals de soep hierboven. Dat was een soort curry-pindasoep; de curry van woensdag, werd op donderdag een soep met kokosmelk en pinda’s.

Een bijkomend voordeel van dit drankje: je krijgt extra groente binnen. Stevie vindt dit drankje ook lekker. Gelukkig, want da’s weer extra vitamines.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.