White chocolate fondue with orange / Witte chocolade fondue met sinaasappel // VAN BRITT

Witte chocolade fondue met sinaasappel

Een variatie op chocolade fondue met melk- of pure chocolade: witte chocolade fondue met sinaasappel. De sinaasappel maakt het nét wat frisser.

White chocolate fondue with orange / Witte chocolade fondue met sinaasappel // VAN BRITT

Hoe maak je het?:

Smelt een beetje witte chocolade in de magnetron. Daar moet je wel bij blijven! Als de chocolade helemaal vloeibaar is, pers je er een halve sinaasappel boven uit. Vang de pitjes op met je hand of in een zeefje. Roer goed door en klaar is je dip.

Wat kun je in de witte chocolade dippen?:

Fruit, bijvoorbeeld banaan, aardbeien, bosbessen, druiven. Marshmallows, koekjes, lange vingers, wafeltjes. Gebruik eventueel prikkers of spiesjes.

Wanneer eet je zoiets?:

Haha! Laatst stelde iemand me deze vraag en dat begreep ik eigenlijk wel. Want het is eigenlijk te machtig als tussendoortje, maar te eenzijdig en zoet als diner. Als toetje dus! Of als onderdeel van een desserttafel of high tea. Of in plaats van taart als je uit wilt pakken op een feestje.

Vandaag is het trouwens Witte Donderdag, maar eerlijk gezegd had ik deze blogpost al een tijdje bij ‘concepten’ staan. Witte chocolade op Witte Donderdag, het is té cliché. Net als twee jaar geleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.