Tafel en stoelen // VAN BRITT

Voorjaarsschoonmaak

Jaaa! Lekker weer vandaag. Ramen open, de was kan buiten drogen, de tuinset kan weer tevoorschijn komen… Grote schoonmaak, misschien? Om nu te zeggen dat ik ‘zin’ heb in zo’n opruimsessie, da’s wellicht wat overdreven. Maar toch. Als het zonnetje gaat schijnen vind ik opruimen, weggooien en poetsen op de één of andere manier minder erg. Het helpt ook dat we morgen een garagesale hebben, hier in de straat. Dus ben ik ook min of meer verplicht om spulletjes uit te zoeken daarvoor.

Waar begin jij meestal met de grote schoonmaak? Ik heb wel eens gelezen dat je per kamer aan de slag moet gaan. En in grote lijnen is dat ook wel zo, maar voor mij werkt het toch niet helemaal. Als ik bijvoorbeeld een kastje van zolder naar de woonkamer wil verhuizen, ben ik op beide plaatsen bezig. Het nieuwe plekje beneden moet gestofzuigd worden, het kastje moet uitgeruimd, de spullen die erin zaten krijgen een nieuwe plek… Uiteindelijk staat het hele huis op z’n kop. Heb ik eigenlijk geen moeite mee, dat is hoe het voor mij werkt, dat opruimen.

Green chair / Groene stoel // VAN BRITT

Start je schoonmaak met het juiste materiaal. Dus sla schoonmaakmiddelen in en zorg dat je voldoende emmers, poetsdoeken en dergelijke hebt. En zorg voor een lege stofzuiger (zijn er nog mensen die een stofzuiger met zak hebben trouwens?). Ook handig: een herbruikbare zelfmaak ‘Swiffer’ van fleece. Kan gewoon in de wasmachine:

Re-usable Swiffer duster diy / Herbruikbare Swiffer duster, zelf maken // VAN BRITT

Qua schoonmaakmiddel schaf ik het liefst zo min mogelijk producten aan. Je moet het ook allemaal kwijt kunnen, niet waar? Ik gebruik vooral azijn, chloor, afwasmiddel en af en toe een beetje allesreiniger en een speciaal middel voor de ramen en voor vettigheid in de keuken. Azijn? Ja. Bijvoorbeeld voor het schoonmaken van de wasmachine.

Wasmachine schoonmaken // VAN BRITT

Met het goede weer zet je vaker ramen en deuren open. Een nadeel: beestjes in huis. Dus haal het vliegengordijn maar weer van stal. Vorig jaar maakte ik er eentje van krant.

Fly curtain DIY, newspaper / Vliegengordijn van krant, krantenpapier, DIY // VAN BRITT

En als je dan klaar bent met opruimen en schoonmaken, dan mag er een verse bos bloemen op tafel. Verwelken er een paar bloemen na een aantal dagen? Lees dan hier mijn tips voor de rest van de bos (meer plezier van een bos bloemen).

What to do with leftover flowers? / Wat kun je nog meer met een bos bloemen? // VAN BRITT

En zitten er vieze luchtjes in de vaas? Of gebruik je glazen potjes (recyclen!!) voor je bloemen? Dan krijg je die luchtjes weg met mosterdpoeder. Ja, echt!

Mooie verpakkingen - Colman's Mustard mosterdpoeder // photo: VAN BRITT

Zo. En nu ga ik spullen uitzoeken voor de garagesale van morgen. Heb jij binnenkort ook zo’n uitverkoop of ga je op de vrijmarkt staan? Lees dan hier (en hier) mijn tips over verkopen op rommelmarkten. Ik beloof dat je er wat aan zult hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.