Cake with orange and poppy seeds, Easter / Taart met sinaasappel en maanzaad, Pasen // VAN BRITT

Taart met sinaasappel en maanzaad

Nog een recept nodig voor een frisse taart voor Pasen? Look no further! Deze taart met sinaasappel en maanzaad is perfect voor deze tijd van het jaar. En het is geen moeilijk recept, da’s ook fijn. Ja? Zal ik het zeggen…? Oké, komt ‘ie: AAN DE BAK!! flauw

Cake with orange and poppy seeds, Easter / Taart met sinaasappel en maanzaad, Pasen // VAN BRITT

Wat heb je nodig?:

170 gram boter
140 gram suiker
3 eieren
175 gram zelfrijzend bakmeel
twee sinaasappels
3 afgestreken eetlepels maanzaad
250 gram mascarpone
50 gram poedersuiker (of naar smaak)

En ook:

-twee of vier kleine bakvormen (ongeveer 15 centimeter doorsnee). Met vier duurt het bakken niet zo lang.
-bakpapier
-mixer
-spatel
-zeef
-mes (voor de sinaasappels)
-rasp
-weegschaal

Cake with orange and poppy seeds, Easter / Taart met sinaasappel en maanzaad, Pasen // VAN BRITT

En zo ga je te werk:

Vet twee (of vier) bakvormen in met boter. Ik bekleed de bodem altijd met bakpapier, dan hoeft daar geen boter op. Ik zet het bakpapier dan vast in de springvorm.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Rasp de sinaasappels. Rasp alleen het oranje gedeelte eraf, het witte is bitter (niet lekker). Bewaar ongeveer een derde voor de topping en de rest gaat bij de boter (kamertemperatuur) en de suiker. Mix dit door elkaar en klop de eieren er één voor één doorheen.

Zeef het bakmeel boven het beslag en vouw het er met de spatel door. Spatel vervolgens de maanzaadjes door het beslag.

Schep het beslag in de vormen en strijk het met de spatel plat. Zet de bakvormen in de oven en check na een kwartiertje de gaarheid. Als de randjes wat gaan kleuren, zijn de taartdelen waarschijnlijk goed. Steek een houten prikkertje in het midden van de taart; als deze er schoon uitkomt is de taart gaar. Gebruik je twee vormen (in plaats van vier), dan duurt het bakken iets langer.

Haal de taartdelen uit de oven en -na vijf minuten- uit de springvormen. Laat ze volledig afkoelen voor je de taart opbouwt en decoreert.

Cake with orange and poppy seeds, Easter / Taart met sinaasappel en maanzaad, Pasen // VAN BRITT

Voor de topping mix je de mascarpone met de overgebleven sinaasappelrasp en de poedersuiker naar smaak. Smeer de topping op de taartdelen en stapel ze op. Heb je twee taartdelen, snijd ze dan in tweeën. Dit kun je doen met een speciale taartensnijder, een scherp touwtje (naaimachinegaren) of met een mes.

Snijd de schil en het wit van de drie sinaasappels. Snijd vervolgens de partjes tussen de vliezen uit. Decoreer de taart losjes met de sinaasappelpartjes.

Klaar is je taart!!

Geen fan van sinaasappel, maar wel een frisse taart bakken? Probeer dan deze tropische taart met kokos, mango en citroen. Of deze citroentaart met schuimtopping.

Fijne Pasen!!

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *