Homemade gifts

Verjaardag hier, verjaardag daar. Lastig om een cadeautje te verzinnen? Maak het zelf. Een cake, koekjes, chocolade, bonbons… Hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Kijk hier maar:

Homemade gifts / Zelfgemaakte cadeautjes, DIY // VAN BRITT

Alle recepten zijn maximaal tien minuten werk (meestal nog minder). Het is alleen zo dat je even geduld moet hebben tot de chocolade weer hard wordt.

Marshmallow lollies

-Marshmallows
-Witte chocolade
-Decoratie (sprinkles)
-Lolliestokjes

Zoek de marshmallows uit die goed blijven staan. Smelt vervolgens de witte chocolade en dip de marshmallows in de chocolade. Zet ze met de dipkant omhoog op een bord of plaat (eventueel met bakpapier erop, mocht er toch een marshmallow omvallen, dan heb je ‘m straks zo weer los). Bestrooi de marshmallows met sprinkles. Doe dit direct, als de chocolade nog vloeibaar is. Steek de lolliestokjes in de marshmallows en zet de plaat/het bord in de koelkast.

De marshmallow lollies zijn klaar als de chocolade weer hard is.

Zet de lollies in een bakje, pak ze in en klaar is je cadeautje.

Homemade chocolate gifts // VAN BRITT     Homemade chocolate gifts // VAN BRITT

Links op de foto: pure chocolade met pecannoten en kokos. Rechts: witte chocolade met gesuikerde hibiscus.

Chocolade PLUS

Bekleed een plaat (die in de koelkast past) met bakpapier. Smelt chocolade naar keuze (puur, melk, wit) en maak kleine, platte rondjes op de beklede plaat. Je kunt ook een groter figuur maken (rond, vierkant) wat je dan later in stukken breekt.

Versier de chocolade direct, dus wanneer de chocolade nog vloeibaar is. Je kunt hier van alles voor gebruiken: noten, snoepjes, gedroogd fruit…

Zet de plaat in de koelkast. Als de chocolade weer gestold is, is je traktatie klaar.

Recycle plastics and glass jars for homemade gifts / Hergebruik plastic bakjes en glazen potjes voor zelfgemaakte cadeautjes // VAN BRITT

Ik bewaar plastic bakjes en glazen potjes. Even uitwassen en je kunt ze gebruiken als verpakking. Mochten er luchtjes in de glazen potjes blijven hangen (chocolade met augurken-lucht…ieuw!!), dan helpt spoelen met water en een beetje mosterdpoeder.

Zoals je op de foto kunt zien, maakte ik ook pindarotsjes en Rocky Road Slices. Klik hier voor de how-to pindarotsjes maken en hier voor Rocky Road Slices.

Making labels for homemade gifts / Zelf etiketten maken voor zelfgemaakte cadeautjes // VAN BRITT

Natuurlijk kun je ook etiketten printen. Ik vind het juist wel leuk om ze zelf te schrijven/tekenen, want het zijn immers zelfgemaakte cadeautjes.

Meer cadeau-ideetjes nodig? Kijk dan eens hier: CADEAU.

Een gedachte over “Homemade gifts

  1. Ageeth

    Jij bewaart echt alle verpakkingen 😉 Het ziet er heerlijk en geweldig uit!
    Fijne tip ook van de mosterdpoeder. Heb net een plastic maatbeker met water en azijn staan omdat er nasikruiden in geweld zijn en morgen gaat er weer sinaasappelsap in onder de pers.
    Fijn weekend!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.