Valentijn // VAN BRITT

Valentijn snelle DIY: favo-rietje

Vandaag een oldie but goodie: een favo-rietje. Vorig jaar maakte ik deze knutsel voor Valentijn en ik kreeg er hele leuke reacties op. De tutorial staat nu ook op de DIY-pagina van Dawanda.

Favo-rietje // VAN BRITT

Met de Replay-app maakte ik een kort filmpje van deze DIY:

 

De printable voor de kaartjes vind je hier: Jij bent mijn favorietje
De volledige tutorial, met foto’s, vind je hier: Jij bent mijn favo-rietje

En, zoals gezegd, de tutorial staat ook op Dawanda.

NOTE: ik vind het geweldig als je de printable gebruikt. Zeker als het voor niet-commerciële doeleinden is (gewoon voor jezelf of je kinderen) of in de klas. Maar ik was lichtelijk in shock toen ik ‘m ook in een webshop tegenkwam (dat je de kaart dus koopt). Natuurlijk is ‘favorietje’ een gewoon Nederlands woord en wellicht kun je het woordgrapje met het rietje ook wel zelf bedenken, maar als alleen het lettertype aangepast is en de look verder geheel hetzelfde is, dan heb ik daar toch mijn twijfels bij… Jammer, vind ik dat.

Op de foto bovenaan dit bericht zie je:
Linksboven: ‘I’m all the way upside down from you’ – een kaartje van Greetz, bedacht door Lynn van der Vegt en ingezonden voor de Dunglish kaartenserie van Greetz.
Middenboven: minikaartje ‘I Love You’ van Off Switch Shop.
Rechtsboven: een afbeelding van een oude Kitsch Kitchen-kalender.
Rechtsonder: een kaart van Geertje Aalders uit het Flow Book for paper lovers.
Linksonder: ‘Liefdesschriftje’ uit Flow Magazine, illustratie door Rob Ryan.

2 gedachten over “Valentijn snelle DIY: favo-rietje

 1. Maris Maria Renne

  Ooooh ja, copycats: blegh! Wel een teken dat je iets superorigineels hebt bedacht en dat en dat de Copycat in kwestie daar zelf niet toe in staat is. Lastig om als compliment op te vatten soms. Het is frustrerend en schaamteloos als iemand anders met jouw eer strijkt en er ook nog geld aan verdient…

  Reageren
  1. BrittMeijs Bericht auteur

   Ja, ik probeer het ook zo te zien (semi-compliment), maar ik word er ook een beetje verdrietig van. En met dit Favo-rietje is het helemaal erg: idee, ontwerp EN de foto’s die ik zelf van het Favo-rietje maakte!
   “Laat het los, laat het gaan…” <-- quote 'gejat' van de Disney-film Frozen. 🙂

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.