Valentijn // VAN BRITT

Valentijn snelle DIY: adventskalender

De komende twee weken zul je hier op mijn blog een paar snelle DIY’s voor Valentijn vinden. Allemaal simpel te maken en zo klaar. Eigenlijk vond ik ‘Valentijns vluggertje’ een betere titel, want dat allitereert zo lekker. Maar goed, niks dubbelzinnigs hier, gewoon snelle knutsels. Valentijn snelle DIY.

Ik trap af met deze adventskalender. Officieel is het geen ADVENTSkalender; we zitten immers niet in de adventsperiode. Maar toch, een afteller dan. Veertien dagen lang, elke dag een lief kaartje.

Valentine's day, advent calendar, playing cards / Valentijn snelle diy, Valentijnsdag, adventskalender, speelkaarten, Valentijn // VAN BRITT

Je hebt nodig:

-speelkaarten: aas, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, boer, vrouw en koning. Allemaal harten. En een joker. Zo heb je veertien kaarten.
-een ‘was’lijntje of een slinger om de kaartjes aan op te hangen
-wasknijpers
-veertien etiketten of stukjes papier (dan heb je ook lijm nodig)
-pen

Zo ga je te werk:

Plak een etiket op de achterkant van elke kaart. Schrijf er iets liefs op. Ik maakte er een soort ‘Veertien redenen waarom ik je lief vind’-thema van.

Hang de kaarten met de genummerde kant naar voren. Aas is nummer 1, dan alle nummers, daarna de boer, de vrouw, de koning en de joker. Elke dag mag er één kaart omgedraaid worden.

 

Met behulp van de Replay-app maakte ik korte filmpjes van mijn Valentijn-projecten. Je kunt de filmpjes ook langer maken, maar met de optie ‘Geschikt voor Instagram’ maak je ze maximaal 15 seconden. Aangezien ik de filmpjes ook op Instagram wil plaatsen, maakte ik ze kort.

Op de foto bovenaan dit bericht zie je:
Linksboven: ‘I’m all the way upside down from you’ – een kaartje van Greetz, bedacht door Lynn van der Vegt en ingezonden voor de Dunglish kaartenserie van Greetz.
Middenboven: minikaartje ‘I Love You’ van Off Switch Shop.
Rechtsboven: een afbeelding van een oude Kitsch Kitchen-kalender.
Rechtsonder: een kaart van Geertje Aalders uit het Flow Book for paper lovers.
Linksonder: ‘Liefdesschriftje’ uit Flow Magazine, illustratie door Rob Ryan.

8 gedachten over “Valentijn snelle DIY: adventskalender

  1. Dinja

    Wat leuk bedacht!
    Eigenlijk kan je zo’n “adventskalender” wel vaker gebruiken (nog zoveel dagen dan ben ik jarig, nog zoveel dagen dan heb ik vakantie, enz)!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.