Lalaloopsy inspired tutu, diy // VAN BRITT

Lalaloopsy inspired tutu

Ken je ze? De poppetjes met knoopjes als ogen en springerige haren. Lalaloopsy dolls (of gewoon Lalaloopsies). Stevie speelt er graag mee. Voor de verkleedkist maakte ik deze tutu. Werkt natuurlijk ook heel goed voor carnaval. Ja, maar da’s al over twee dagen! Klopt. Maar deze tutu is snel klaar. Je knoopt ‘m namelijk. Er hoeft geen naaimachine aan te pas te komen.

Lalaloopsy inspired tutu, diy // VAN BRITT

Wat je nodig hebt zijn repen tule in kleuren naar keuze, elastiek, een reepje stof in een bijpassende kleur en naald en draad. Oja, en knopen uiteraard. Die maken het helemaal ‘Lalaloopsy’.

Lalaloopsy inspired tutu, diy // VAN BRITT

Je maakt eerst de tutu met de knooptechniek. Daar schreef ik al eens over; die blogpost vind je hier. Vervolgens naai je een reepje stof over het geknoopte gedeelte. Daarop naai je wat knopen vast.

Lalaloopsy inspired tutu, diy // VAN BRITT

Wil je er een hele outfit van maken? Combineer de tutu dan met een gestreepte legging, een kleurig shirtje en eventueel een clownshoedje. En pijpenkrullen of staartjes maken de look helemaal af. Laat overal knopen terugkomen: op je shirt, in je haar, als oorbellen… Flink wat roze rouge en opgetekende wimpers en daar gaat Lalaloopsy!

Meer tutu outfits zien?: 10+ ideeën om een tutu te combineren voor carnaval/verkleden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.