Erasmus bridge, Rotterdam / Erasmus brug, Rotterdam // foto: VAN BRITT

Rotterdam (part two)

Gisteren kon je hier lezen over ons tripje naar Rotterdam. Vandaag deel twee.

Na het inchecken bij het hotel, wandelden we richting de Markthal. Da’s een groot gebouw in de vorm van een boog. Onder de boog, dus op de binnenplaats van het gebouw, is de marktvloer. In het gebouw zelf zitten winkels, horeca en ook woningen.

Ik vond het gebouw indrukwekkend en er zijn veel verschillende kraampjes en eetgelegenheden te vinden. Maar, ik wil niemand voor het hoofd stoten, er zijn wel wat kleine dingen die maken dat je voelt dat alles nieuw is en iedereen z’n weg nog moet vinden. Zo tochtte het verschrikkelijk, in de hal, maar ook in het restaurantje dat we uiteindelijk kozen. Ik heb het niet snel koud, maar moest tijdens het eten echt m’n jas weer aan doen.

We aten bij een restaurantje aan de zijkant van de marktvloer, dus echt in het gebouw. Achteraf gezien, denk ik dat het leuker was geweest als we het als tapas hadden aangepakt. Dus een hapje bij een kraam op de marktvloer en dan nog een hapje bij een andere kraam. Maar aangezien Stevie er bij was en ‘heel erg hommer’ had, toch maar naar een restaurant gegaan. Wat dus -helaas- tegenviel, met name vanwege de tocht en dat het er vrij chaotisch was.

Na het eten kochten we nog wat donuts bij Donut Express, bij wijze van toetje. Al bij binnenkomst in de Markthal had Stevie de kraam gezien en heel blij ‘Donuuuuuts!!’ geroepen. Ze koos natuurlijk een donut met roze spikkels.

Donuts // foto: VAN BRITT     Donuts // foto: VAN BRITT

Ik schreef al dat we logeerden bij nhow, een hotel in De Rotterdam. We wilden het met het eten niet te laat maken voor Stevie, maar in het hotel aangekomen stond ze nog te stuiteren. Daarom besloten we nog wat te gaan drinken in de hotelbar. Cocktails with a view!

Cocktails at nhow Rotterdam // foto: VAN BRITT

Cocktails at nhow Rotterdam // foto: VAN BRITT

Vanuit de bar heb je uitzicht op de Erasmus brug.

En natuurlijk een mocktail voor Stevie:

foto: VAN BRITT

Zoals ik gisteren al schreef, is er in het hele hotel veel met teksten en letters gewerkt. Zo ook bij de toiletten bij de bar:

Teksten van mwah bij de toiletten van nhow Rotterdam // foto: VAN BRITT

Teksten van mwah bij de toiletten van nhow Rotterdam // foto: VAN BRITT     Teksten van mwah bij de toiletten van nhow Rotterdam // foto: VAN BRITT

Deze teksten zijn van het Rotterdamse Mwah. Mwah verkoopt tekstuele verwenners en concepten. Heel gaaf gedaan, dit. Al blijf je nu wel iets te lang bij de toiletten rondhangen misschien…

Op zaterdag ontbeten we in het hotel en gingen daarna de stad in. Af en toe een winkeltje in, maar vooral veel wandelen. Zo liepen we door het Museumpark. Dat vond Stevie leuk, kon ze lekker rennen. Gelukkig vindt zij het ook geen probleem om veel meters te maken tijdens een stedentrip (al dan niet in de buggy), want Dennis en ik lopen liever dan dat we met de tram of metro gaan.

Het weer werd slechter en we kregen trek van al dat lopen, dus zochten we een plekje bij Bokaal. Een bierlokaal, waar je kunt lunchen, borrelen en dineren. Pas bij thuiskomst ontdekte ik dat Bokaal nog niet zo lang bestaat; de opening was in oktober. Dat heb ik niet gemerkt toen ik daar was. De medewerkers wisten namelijk precies wat ze aan het doen waren en iedereen was goed op elkaar ingespeeld. Zonder er om te vragen werd ons charcuterieplankje toegelicht, werden viltjes netjes met de naam naar je toe neergelegd en werd er uitgebreid de tijd genomen om alle bieren van de tap op te sommen (inclusief smaakreferenties!). Houd ik van.

Charcuterie plate at Bokaal Rotterdam // foto: VAN BRITT

Je kunt er kiezen uit verschillende kazen en vleeswaren. Een combinatie van beide is ook mogelijk. Daarnaast zijn er broodjes, een aantal hoofdgerechten en borrelhapjes. En uiensoep! Hele lekkere uiensoep! Paste perfect bij het druilerige weer. Aanrader!

In een grote wandeling terug naar de auto en dan naar huis. Maar niet voor we een bezoekje brachten aan De Kleine Kapitein. Eigenlijk een kinderboekenwinkel, maar ze hebben ook veel speelgoed en toffe cadeauartikelen. Educatief speelgoed, speelgoed gerelateerd aan kinderboeken, Schleich speelgoeddieren, kinetic sand, ansichtkaarten, spelletjes… Teveel om op te noemen. We hebben als blije kinderen rondgelopen, wat een prachtwinkel!

Bij het hotel (en de auto) aangekomen, besloten we nog een klein rondje door de buurt te maken. Nog een paar foto’s…

Rotterdam // foto: VAN BRITT

nhow (hotel) zit in de eerste toren naast de Erasmus brug

Hotel New York, Rotterdam // foto: VAN BRITT

…en toen was het tijd om weer naar huis te gaan.

De foto van de Erasmus brug (bovenaan dit bericht) maakte ik zelf, met mijn telefoon en zonder filter. Kun je het geloven? Ik ben niet zo’n goeie fotograaf, dus ik ben wel trots op deze foto. Al is de Erasmus brug natuurlijk ook wel zeer fotogeniek!

De links:

Markthal Rotterdam – Welke kramen, winkels en restaurants zijn er te vinden in de Markthal?
Mwah – Van de gave teksten
De Kleine Kapitein – Zeker een kijkje nemen als je Rotterdam bezoekt! Ze zitten trouwens ook in Groningen.
Bokaal – Bierlokaal, maar zeker ook een prima plek om met het gezin heen te gaan.
nhow – Hotel in gebouw De Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.