Erasmus bridge, Rotterdam / Erasmus brug, Rotterdam // foto: VAN BRITT

Rotterdam (part one)

Vrijdag was ik jarig en als verjaardagscadeautje kreeg ik van Dennis een dagje/nachtje weg naar Rotterdam. Daar waren we allebei al een tijdje niet geweest, terwijl we het zo’n leuke stad vinden. Dus gingen we vrijdagochtend, lekker na de spits, met z’n drieën naar Rotterdam. Stevie vond het heel spannend, slapen in een hotel. Eten in leuke restaurantjes. “Want dat is echt voor grote mensen.”

Omdat ik van tevoren wist dat we naar Rotterdam zouden gaan, deed ik alvast een beetje onderzoek. Ik wilde niet teveel vastleggen en plannen, maar ik had wel een kort lijstje van winkels waar ik graag heen wilde. Één van die winkels zat behoorlijk uit de richting van ons hotel, dus planden we ons tripje zó, dat we eerst naar die winkel zouden gaan en dan met de auto verder naar het hotel. Ja, ik ben getrouwd met een man die dat prima vindt, omrijden voor een winkel (zelfs al zou ik er niets kopen).

Eerste stop: Hillegersberg. Hillegersberg is een buitenwijk van Rotterdam (ooit was het een deelgemeente, las ik). Terwijl we door de wijk reden, op weg naar de winkelstraat, vergaapten we ons aan de prachtige huizen die er staan. Wauw! Chique, hoor. Veel huizen hebben een naam, wat Dennis en ik altijd leuk vinden. Als we door zo’n straat rijden, lezen we de namen altijd aan elkaar voor. Zou het raar zijn om onze ‘gewone’ rijtjeswoning ook een naam te geven?

Omdat we rond lunchtijd in Rotterdam aankwamen, zochten we eerst een leuk restaurant om te eten. En dat vonden we! Abrazo. Niet supergroot, warm en netjes. Het interieur is stijlvol. Een wijnbar, waar je ook kunt eten. En borrelen uiteraard. Dennis at een broodje met biefpuntjes, groente en terriyakisaus en ik nam de Ceasar salad. Was heerlijk! Stevie wilde graag frietjes en ach, aangezien het mijn verjaardag was, mocht ze best frietjes eten voor de lunch.

Ik wilde graag naar Pomme De Jus, een kinderkledingwinkel aan de Bergse Dorpsstraat. Ze verkopen trouwens ook accessoires, speelgoed, inbakerdoeken (hele fijne! Ik heb er eentje met aapjes van Aden en Anais en gebruik ‘m nog steeds als dekentje) en gezellige cadeauartikelen. Ik ken Pomme De Jus via Instagram. Hun stijl is zo leuk! Zelfs de taal waarin ze Instagrammen past bij hun huisstijl (houd ik van!!). Voor Stevie kocht ik hippe kniekousen, roze en zwarte, met glitter natuurlijk. En, eigenlijk ook voor Stevie, een mooi speldje van Kanel:

Kanel speldje, via Pomme De Jus, Rotterdam // foto: VAN BRITT

Nou, dat speldje houd ik dus zelf.

Een paar deuren verderop zit Marqt. Een ‘supermarkt’. Tussen aanhalingstekens, ja. Want ‘supermarkt’ is eigenlijk niet het goede woord voor Marqt. Marqt is namelijk Echt Eten. Andere ideeën over wat we eten. Dicht bij de oorsprong. Eerlijke prijzen. You get the point.
Aangezien er geen Marqt in mijn buurt zit (wel in Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Rotterdam), wilde ik graag eens een kijkje nemen. En shoppen natuurlijk. Nu ben ik iemand die liever eten dan kleding koopt, dus mijn boodschappenmandje was snel gevuld.

Bij Marqt // foto: VAN BRITT

Next stop: Elle Aime. Deze winkel staat al een hele tijd op mijn ‘daar-wil-ik-graag-heen’-lijstje. En ik viel echt met mijn neus in de boter! Want precies dit weekend was het Mini Markt bij Elle Aime. Waarbij de makers zelf in de winkel aanwezig waren om hun waren aan te prijzen (en om gezellig een praatje te maken). Ik kocht meerdere wenskaarten en vergaapte me aan al het leuks in de winkel. Én aan de etalage! Kijk maar:

Miko Design display at Elle Aime, Rotterdam / Miko Design etalage bij Elle Aime in Rotterdam // foto: VAN BRITT

Dat is toch TÉ leuk?!! Gemaakt door Miko Design, zij was ook in de winkel aanwezig. Ik vind het zo knap, dat ‘in het klein denken’. Voor Stevie’s verjaardag maakte ik een berenhuis en ik vond het echt verschrikkelijk moeilijk om te bedenken hoe je dat kleine werk aanpakt. Welke materialen gebruik je bijvoorbeeld? Het berenhuis is dan ook een ‘work in progress’. Erika (Miko Design) gaf me een paar tips en daar ben ik heel blij mee!

Toen we thuis vertrokken had ik Stevie een tasje met portemonnee gegeven. Met zakgeld erin uiteraard. Van haar zakgeld koos ze bij Elle Aime een mooie kaart met een poppetje erop. Over de kaarten later meer.

Na ons bezoek aan Elle Aime vertrokken we richting het hotel. We logeerden bij nhow, een bijzonder hotel, onderdeel van NH Hotels. Het gebouw (De Rotterdam) is ontworpen door Rem Koolhaas. Het is vrij strak ingericht en als ik een woord moet geven aan de stijl, wil ik het ‘city-chique’ noemen.

'Practice presence -- embrace the place where life happens', Eckhart Tolle, on a wall at nhom, Rotterdam // foto: VAN BRITT

Er is veel gewerkt met woorden/woordkunst. Quotes op de muren, ‘BAR’ en ‘KITCHEN’ staat aangegeven in mooie neonletters… En, zoals je op de foto hierboven ziet, is het industriële van het gebouw zo gelaten.

'Smoke whatever you want, just not in here', at nhow, Rotterdam // foto: VAN BRITT

Bovenstaand bordje stond op onze kamer. Hier moest ik wel om lachen.

Morgen meer over ons tripje naar Rotterdam!

De foto van de Erasmus brug (bovenaan dit bericht) maakte ik zelf, met mijn telefoon en zonder filter. Kun je het geloven? Ik ben niet zo’n goeie fotograaf, dus ik ben wel trots op deze foto. Al is de Erasmus brug natuurlijk ook wel zeer fotogeniek!

En dan nog alle links:

Abrazo – waar we lunchten
Pomme De Jus – winkel én webSHOP!
Marqt – de ‘supermarkt’
Elle Aime – winkel, workshops en illustraties
Miko Design – shop en blog
nhow – hotel in De Rotterdam

2 gedachten over “Rotterdam (part one)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.