Onze Barbie-boom

Dit jaar wilde ik wel eens een kerstboom. Andere jaren waren het houten bakjes aan de muur, post-its, etagères en een gordijn met ornamenten erin. Nu dus een boom. En dan wil ik ook een echte. Aangezien dat qua ruimte niet zo handig is hier, kochten we een klein boompje. Uiteraard met de kluit er nog aan. Ik hoop dat ik de boom na kerst ook nog levend weet te houden! Echt, ik ben zo slecht met planten en kan zelfs een vetplant of cactus dood laten gaan.

Christmas, little tree / Kleine kerstboom // VAN BRITT

Dit is ‘m dus. Onze boom. De lampjes hangen er naast, aan een gordijnroede, tegen de muur. Terwijl ik bezig was met de boom, speelde Stevie met Barbie’s. Ik heb vroeger zelf veel met Barbie’s gespeeld en er is gelukkig nog behoorlijk wat van mijn roze collectie bewaard gebleven (al vraag ik mij wel af waar die supergave camper is??).

En toen had Stevie een idee…

Barbie gear in Christmas tree / Barbie spullen in kerstboom // VAN BRITT     Barbie gear in Christmas tree / Barbie spullen in kerstboom // VAN BRITT

Barbie gear in Christmas tree / Barbie spullen in kerstboom // VAN BRITT     Barbie gear in Christmas tree / Barbie spullen in kerstboom // VAN BRITT

Het is wel een allegaartje nu, want er hangen ook nog kerstballen in de boom. En drie vogels. En een spiegelbal. En een cupcake… Maar het past gelukkig allemaal bij elkaar. Een girly-girly kerstboom, is het. Ik vind ‘m superleuk en Stevie is zo trots! “Dat was een goed idee van mij, hè mama?!”

Mijn favoriet is het appeltaartje. En het schaartje. Het leuke is dat ik ook nog van al die dingen weet waar het bij hoorde. Het schaartje hoorde bij de kapsalon (dûh!) en het appeltaartje bij een coffee shop (met koffie, geen ‘Barbie is high’-taferelen). Het schoentje is van een Barbie die kon praten. Ze stelde vragen én antwoordde. Er waren zeven verschillende antwoorden. Dus als ik wilde dat ze “Ja, natuurlijk” of “Nee, absoluut niet” zou zeggen, dan drukte ik gewoon een aantal keer achter elkaar dat knopje in tot ik bij het gewenste antwoord kwam, haha! De antwoorden kwamen namelijk in random volgorde…

Christmas, little tree / Kleine kerstboom // VAN BRITT

En zo staat het er nu bij. Het tafeltje kocht ik afgelopen zomer. Ik zag het in de kringloopwinkel en ik MOEST het hebben. Ik vroeg nog aan de verkoopster wat ze dacht dat het precies was. “Geen idee. Een plantentafeltje misschien?” Ironisch, want, zoals je hierboven hebt kunnen lezen, bezit ik geen groene vingers. Dus maakte ik nog een rondje door de winkel, maar het tafeltje bleef me aankijken. Maar ja, om nu een plantentafeltje te kopen, terwijl je geen planten hebt… En ik had eigenlijk helemaal geen plaats voor zo’n tafeltje. Ik sprak met mezelf af als het minder dan twintig euro kostte, dat ik het dan mocht kopen. Het kostte € 7,50… En daarom staat er nu een plantentafeltje in de woonkamer.

Nativitiy scene by Mies van Hout / Kerststal door Mies van Hout // foto: VAN BRITT

Op één van de twee treden van het tafeltje staat onze kerststal. Het is er eentje die bij een boekje hoorde: ‘Het Kerstverhaal’ van Vivian den Hollander en Mies van Hout (uitgeverij Ploegsma). Dat boekje kocht ik vorig jaar voor Stevie, aangezien ze een miljoen vragen had over het kerstverhaal en dan met name over Maria. ‘Jozus’, zo noemt ze Jozef, is kennelijk minder belangrijk voor haar.

Het boekje is onder andere bij Bruna verkrijgbaar.

4 gedachten over “Onze Barbie-boom

 1. Ceciel

  Wat heerlijk zo’n ‘meidenboom’! Helaas kan ik als jongensmama dan alleen een ‘autoboom’ krijgen dus dan ga ik liever voor de tradiotionele ballen!

  Reageren
 2. Ageeth

  Daar hou ik van; een real-life kerstboom en lekker op de foto voor je blog.
  Ik vind het prachtig! Ook ik woon met mannen en ben er waarschijnlijk extra vatbaar voor 😉

  Reageren
  1. BrittMeijs Bericht auteur

   Normaal gezien heb ik altijd wel een idee voor de kerstboom. Maar dit jaar niet. Alleen dat het een echte moest zijn. ‘Ik verzin als ‘ie staat wel wat er in moet’, maar Stevie kwam dus met dit geweldige idee. Niks bedachts aan, gewoon zoals het ging. En ik ben heel blij met het resultaat.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.