Happy Kidsmas DIY Countdown

Happy Kidsmas DIY Countdown: kerst in een doosje

Gisteren is de Happy Kidsmas DIY Countdown begonnen. Dat is een estafette van DIY-ideetjes door vijf bloggers, namelijk Liza van Confetti LAB, Klaske van Van Klaasje, Lucie van Galerie Lucie, Ceciel van Badschuim en ik. Ceciel nam het initiatief voor deze countdown en ik vind het superleuk dat ze me gevraagd heeft hiervoor!

Elke dag kun je op één van de deelnemende blogs een DIY-idee vinden met als thema kerst. De werkjes zijn niet al te moeilijk en leuk om met kinderen samen te maken. Lucie is gisteren begonnen met een rendierschilderij (supertof!) en vandaag mag ik je een kerstDIY laten zien.

Kerst in een doosje

Match box, match boxes, Christmas / Luciferdoosje, luciferdoosjes, Kerstmis // VAN BRITT

Leuk zijn ze, hè?! Deze luciferdoosjes in kerststijl. Kerst in een doosje, is het. Je kunt ze gewoon neerzetten als decoratie, maar met een touwtje eraan doen ze het ook goed in de kerstboom. En ze zijn ook leuk bij wijze van kerstkaart (wel goed verpakt verzenden dan).

Wat heb je nodig?:

Match box, match boxes, Christmas / Luciferdoosje, luciferdoosjes, Kerstmis // VAN BRITT

In ieder geval een luciferdoosje (zonder lucifers). Verder gebruik je wat je aan knutselspullen hebt. Lijm en een schaar zijn sowieso handig. En verder: gekleurd papier, verf, kraaltjes, glitterlijm, pailletten, vilt, stiften, masking tape…

Match box, match boxes, Christmas / Luciferdoosje, luciferdoosjes, Kerstmis // VAN BRITT

Haal het doosje uit elkaar. Je hebt nu een hoesje en het doosje zelf. Bekleed het hoesje aan de buitenkant met papier of masking tape. Een beetje verf kan natuurlijk ook.

Match box, match boxes, Christmas / Luciferdoosje, luciferdoosjes, Kerstmis // VAN BRITT

Versier nu het doosje. Ga helemaal los met je knutselspullen! Zorg er wel voor dat je de wanden van het doosje niet te dik maakt. Dus niet teveel tape, papier en lijm op de buitenkant van het doosje, want dan schuift het doosje niet meer goed in het hoesje.

Match box, match boxes, Christmas / Luciferdoosje, luciferdoosjes, Kerstmis // VAN BRITT     Match box, match boxes, Christmas / Luciferdoosje, luciferdoosjes, Kerstmis // VAN BRITT

Mijn favoriet is het witte doosje, want daar maakte ik een soort sneeuwbol van. Kijk maar:

Match box, match boxes, Christmas / Luciferdoosje, luciferdoosjes, Kerstmis // VAN BRITT

Match box, match boxes, Christmas / Luciferdoosje, luciferdoosjes, Kerstmis // VAN BRITT     Match box, match boxes, Christmas / Luciferdoosje, luciferdoosjes, Kerstmis // VAN BRITT

Match box, match boxes, Christmas / Luciferdoosje, luciferdoosjes, Kerstmis // VAN BRITT

Ga jij ze ook maken, deze kerstdoosjes? Dan vind ik het leuk om ze op social media te zien. Dus maak een foto van je creatie en deel ‘m met de hashtag happykidsmasDIYcountdown (#happykidsmasDIYcountdown). Dat geldt ook voor de DIY-ideetjes die je in deze countdown bij Ceciel, Lucie, Klaske en Liza opdoet. Zelf ben ik vrij actief op Instagram, maar bij Twitter en Facebook zie ik het ook (ik zal er ‘es extra op kijken de komende weken).

Blog Confetti LAB_Happykidsmas DIY Countdown

Morgen gaat Liza verder in deze countdown. Wil je weten wat zij maakt? Check dan haar blog Confetti LAB. Confetti LAB is een blog van Liza Veenendaal. D.I.Y. happiness en het ontdekken van klein geluk deelt ze op Confetti LAB en Moodkids.nl. Naast het bloggen houd ze zich onder andere bezig met grafische vormgeving, interieur- en productstyling. Geïnspireerd wordt ze door van alles en nog wat en zo schiet er soms op het gekste moment een idee door haar hoofd.  Één van de grootste inspiratiebronnen vindt ze toch wel Pinterest. Als ze daar even op bezoek gaat, vliegt de tijd.

9 gedachten over “Happy Kidsmas DIY Countdown: kerst in een doosje

  1. Pingback: Kerst DIY weekoverzicht. - Badschuim

  2. Pingback: 20 knutseltips voor kerst ! • Badschuim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.