Flamingo pillow with pompon / Flamingo kussen met pompon, roze, mint, Zeeman, DIY // VAN BRITT

Een geheim boekje…

Gisteren, 1 oktober, is de Kinderboekenweek begonnen. Ik kan me de Kinderboekenweek nog levendig herinneren van mijn eigen basisschoolcarrière. Ja, toen was de speciale week voor het kinderboek er ook al. Sterker nog, het bestaat al ZESTIG jaar! Een goed iets, vind ik, want het brengt weer een boel kinderen naar de bieb en de boekhandel (al dan niet online).

Nu had ik de afgelopen maanden een paar ideetjes die met boeken te maken hebben. In plaats van ze meteen uit te werken en op de site ‘te gooien’, heb ik ze bewaard voor deze week (twaalf dagen zelfs, de Kinderboekenweek). Dus de komende dagen nog een paar boek-gerelateerde blogposts.

Dit cadeautje maakte ik voor jarige Lola (9 jaar):

Flamingo pillow with pompon / Flamingo kussen met pompon, roze, mint, Zeeman, DIY // VAN BRITT

Het lijkt een gewoon kussen, maar…

Secret book in pillow / Geheim boekje in kussen // VAN BRITT

…er zit een geheim vakje in! Daarin heb ik een boekje gedaan. Een geheim boekje dus en/of een boekje voor geheimen.

De kussensloop komt van Zeeman. Ik pimpte ‘m een beetje met een zelfgemaakte pompon. Én het geheime boekje/vakje dus.

Mint, pink, banner, pompon // VAN BRITT

Bij het kussen maakte ik nog een banner in mint, wit en roze:

Banner Lola, mint, pink, party / Banner, vlaggenlijn Lola, mint, roze // VAN BRITT

En het mint-pink feestje zette nog even door, want als je veel moeite doet op een cadeautje, dan moet je het ook in stijl inpakken, vind ik.

Gift wrapping in mint and pink / Cadeauverpakking in mint en roze // VAN BRITT

Ook zo’n geheim boekje/kussen maken? Maak een kussensloop met rits of koop er eentje (lekker makkelijk, deed ik ook). Maak een zakje van twee lapjes stof. Stik dit zakje aan de binnenkant van de kussensloop. Boekje erin, rits dicht en niemand ziet het geheim!

5 gedachten over “Een geheim boekje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.