Zomerse drankjes, om zelf te maken

Sinds vorige zomer maak ik vaker zelf drankjes. Ik heb toen een recept voor lemonade geprobeerd en dat was zo verrassend simpel, dat ik me er nu vaker aan waag. Mijn nieuwe favoriet (lees: verslaving) is deze ijskoffie.

Drinks for summer, iced coffee / Zomerse drankjes, ijskoffie // VAN BRITT

Ik maak ‘m zo: ’s ochtends zet ik een kopje koffie in een groot glas. Ik roer er een klein schepje vanillesuiker doorheen en laat het dan afkoelen. Als het enigszins afgekoeld is, gaat het glas naar de koelkast. ’s Middags (dan drink ik de ijskoffie graag) giet ik er koude melk bij (half melk, half koffie) en voeg ik een paar ijsklontjes toe. Het lekkerst met een rietje, vind ik!

Er zullen vast nog meer manieren zijn om ijskoffie te maken. Dit is wat voor mij werkt (en wat ik lekker vind).

Drinks for summer, iced tea / Zomerse drankjes, ijsthee // VAN BRITT

Iced tea! Woohoo! Lekker in allerlei varianten. Ik zet twee liter gewone thee, in een grote kan. Ik schil en snijd een stukje gember en voeg dit toe. Daarna nog het sap van een halve citroen en ook de uitgeknepen citroen gaat in de thee. Wel eerst even schoonboenen! Ik voeg suiker naar smaak toe (een goeie eetlepel meestal). Dit is een beetje proeven en proberen geblazen. Even roeren en als de thee iets afgekoeld is, zet ik de kan in de koelkast.

Deze iced tea smaakt ontzettend naar Iced Tea Green. Wat raar is eigenlijk, gezien ik ‘m met gewone thee maak. Maar goed, lekker zo! Heel fris! En de gember geeft een kleine kick aan het drankje.

Drinks for summer, lemonade / Zomerse drankjes, lemonade, limonade // VAN BRITT

Mijn recept voor lemonade nog eens teruglezen? Dat kan hier. Je kunt er ook een etiket downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.