Semi-hearty mocktail with fennel / Semi-hartige mocktail met venkel // VAN BRITT

Semi-hartige mocktail met venkel

Ik heb een aantal go-to recepten die ik telkens weer maak. Eentje daarvan is deze venkel-grapefruit salade. En zo kwam ik dus op het idee voor deze mocktail. Je zult er vast ook een cocktail van kunnen maken, hoor. Beetje wodka erin misschien? Maar voor nu… mocktail! Zo maak je ‘m:

Semi-hearty mocktail with fennel / Semi-hartige mocktail met venkel // VAN BRITT

Je hebt nodig: een venkelknol en twee grapefruits. En een paar draaien zwarte peper uit de molen.

Semi-hearty mocktail with fennel / Semi-hartige mocktail met venkel // VAN BRITT

Snijd het loof en de stelen van de venkel. De rest (het witte gedeelte) heb je niet nodig voor dit drankje.

Semi-hearty mocktail with fennel / Semi-hartige mocktail met venkel // VAN BRITT

Kneus de stelen en het loof met iets zwaars. Dat kan in een vijzel, maar heb je die niet, kijk dan eens rond in je keuken. Een pollepel wellicht.

Semi-hearty mocktail with fennel / Semi-hartige mocktail met venkel // VAN BRITT

Pers de grapefruits uit. Er mag best vruchtvlees in zitten. En pitjes zijn ook niet erg, want het drankje gaat nog door een zeef.

Semi-hearty mocktail with fennel / Semi-hartige mocktail met venkel // VAN BRITT

Maal er wat zwarte peper bij. Als het kan, zet de pepermolen dan op de grove stand. Dan gaan de stukjes peper niet door de zeef.

Zet het mengsel minimaal een uur in de koelkast. Dan kunnen de smaken intrekken.

Semi-hearty mocktail with fennel / Semi-hartige mocktail met venkel // VAN BRITT

Zeef het drankje. Giet het heel rustig door de zeef en laat het laatste beetje in de kom. De kleinste stukjes peper komen dan niet mee.

Giet het drankje in mooie glazen. Garneer eventueel met een venkelstengel.

Semi-hearty mocktail with fennel / Semi-hartige mocktail met venkel // VAN BRITT

Een aparte mocktail. Anders dan anders. En nog gezond ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *