Heart shaped cookies / Hartjeskoekjes // VAN BRITT

Hartjeskoekjes

Natuurlijk kun je elke vorm kiezen voor deze koekjes. Aangezien ik dit recept gebruikte voor HART magazine, werden het uiteraard hartjes. En hier is het recept:

Je hebt nodig:

-60 gram bruine basterdsuiker
-125 gram bloem
-twee theelepel vanillesuiker
-90 gram koude boter
-mespunt zout

En zo ga je te werk:

Meng de bloem, het zout en de suikers door elkaar. Kneep de koude boter erdoor. Maak een bal van het deeg en verpak deze in plastic folie. Leg het deeg minimaal een half uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en rol het deeg hierop uit. Steek hartjes uit het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in een kwartiertje. Ze blijven nog eventjes zacht als je ze uit de oven haalt. Laat ze afkoelen op een rooster (dan worden de koekjes hard).

Heart shaped cookies / Hartjeskoekjes // VAN BRITT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *