Fly curtain DIY, newspaper / Vliegengordijn van krant, krantenpapier, DIY // VAN BRITT

Een vliegengordijn van kranten, DIY

Heerlijk! Warm weer, zonnetje, deuren open… Vliegen binnen. Mèh. Zo vervelend. Vorig jaar, aan het eind van de zomer sneuvelde het vliegengordijn bij de achterdeur. ‘Ik koop volgend jaar wel een nieuwe’, dacht ik toen. Maar denk je nu echt dat ik er eentje kon vinden naar mijn zin? Té onhandig, té duur, té lelijk… Dus nu heb ik een tijdelijke oplossing. Tenminste, ik dacht een paar weken geleden nog dat dit tijdelijk zou zijn, maar mijn zelfgemaakte vliegengordijn hangt er inmiddels al ruim twee maanden. Want ‘hij doet het nog’. Had ik eigenlijk niet verwacht, maar blijkbaar is hij sterker dan ik vermoedde. Wat is krantenpapier toch fijn!

Fly curtain DIY, newspaper / Vliegengordijn van krant, krantenpapier, DIY // VAN BRITT

Ja, ik heb het hier al heel vaak gezegd: krantenpapier is één van mijn favoriete materialen om mee te knutselen. Voor deze DIY gebruikte ik het ook. En verder gebruikte ik:

-schroeven
-revetjes
-een schroefboormachine (de gaatjes zaten er al, van het vorige gordijn, maar anders moet je die nog boren met een boormachine)

-paperclips

-naaimachine
-garen (voor de naaimachine)

-schaar

…en dit…

Fly curtain DIY, newspaper / Vliegengordijn van krant, krantenpapier, DIY // VAN BRITT

…’Balloon Vine’, heet het. Het is een plastic strip met gaatjes waarmee je ballonnen op een handige manier op kunt hangen. Leuk als je een ballonnenboog of een tros ballonnen gaat maken. Je koopt het bij feestwinkels (online).

Fly curtain DIY, newspaper / Vliegengordijn van krant, krantenpapier, DIY // VAN BRITT

Zoals gezegd, zaten er al gaatjes in het kozijn, dus een gaatje boren hoefde niet. Ik zette de balloon vine vast met schroeven en revetjes.

Fly curtain DIY, newspaper / Vliegengordijn van krant, krantenpapier, DIY // VAN BRITT

Nu de slingers. Ik knipte repen krant…

Fly curtain DIY, newspaper / Vliegengordijn van krant, krantenpapier, DIY // VAN BRITT

…vouwde die één…

Fly curtain DIY, newspaper / Vliegengordijn van krant, krantenpapier, DIY // VAN BRITT

…twee keer dubbel. En haalde ze door de naaimachine.

Fly curtain DIY, newspaper / Vliegengordijn van krant, krantenpapier, DIY // VAN BRITT

De volgende reep erachteraan. En zo verder, en verder, en verder…

Fly curtain DIY, newspaper / Vliegengordijn van krant, krantenpapier, DIY // VAN BRITT

Aan het eind van iedere slingers prikte ik een paperclip (gewoon door het krantenpapier heen) en daarmee hing ik de slingers aan de balloon vine.

Een simpele oplossing en het werkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.