Een bijzonder kussen voor Sten

Laatst kon je hier lezen over de babyshower voor Lieke. Baby Sten is inmiddels geboren. Voor hem maakte ik dit bijzondere kussen:

Denim pillow, made out of old jeans, with necklace inside, keepsake / Denim kussen, gemaakt van oude spijkerbroeken, met ketting erin, aandenken // VAN BRITT

Het is gemaakt van oude spijkerbroeken. De ‘S’ maakte ik van een restje stof. Maar wat is er nu zo bijzonder aan dit kussen?

Denim pillow, made out of old jeans, with necklace inside, keepsake / Denim kussen, gemaakt van oude spijkerbroeken, met ketting erin, aandenken // VAN BRITT

Er zit een ketting in. Je ziet aan de buitenkant alleen het hangertje, maar de ketting is dus nog heel. Het touwtje zit in het kussen. Mocht Sten het kussen ooit weg willen doen, dan kan hij de ketting eruit halen.

Het kettinkje is van mij geweest. Sten’s mama Lieke had zo’n zelfde ketting (we kennen elkaar al zo’n 24 jaar, zaten bij elkaar op de basisschool). Of ik ‘m nu aan Lieke gaf of zij aan mij, weten we niet meer. Het is in ieder geval meegebracht van een vakantie en ter vervanging voor een ánder kettinkje, dat we ook allebei droegen. Dat was een zwarte met steentjes en zo’n vissenbotje. Mijn ketting is ooit stuk gegaan. In Zeeland. In de duinen bij Vrouwenpolder. Raar, hè, dat je zoiets dan nog wel weet?

Voor nu kan Sten lekker tegen z’n kussen aanliggen. Of het dient als decoratie op zijn kamer. En later mag hij zelf beslissen of hij de ketting eruit wil halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.