Mexican fiesta / Mexicaanse avond // VAN BRITT

Mexicaanse avond

Aan ZZP’er zijn zitten voordelen en nadelen. Ik houd er van dat ik m’n eigen tijd in kan delen bijvoorbeeld. Of dat ik dingen bedenk, die misschien belachelijk klinken in eerste instantie, maar dat ik ze dan tóch uit kan voeren, OMDAT IK DAT WIL. Heerlijk! Het grootste nadeel: geen collega’s.

Nu moet ik daar wel even een kanttekening plaatsen, want het is niet zo dat ik de ganse dag alleen blogposts zit te typen. Ik spreek gelukkig veel verschillende mensen op een dag. Nee, het is zo: ik werkte, tot een jaar geleden, voor een baas. En ik had hele leuke collega’s. Ja, nee, maar echt! Leuke, gezellige, no-nonsense mensen, waar ik ontzettend mee kan lachen. Gelukkig spreek/zie ik ze nog af en toe, maar -natuurlijk- stukken minder dan voorheen. Ik sprak met een collega af om een keertje samen te eten. Bij mij thuis. Een andere collega haakte aan, toen liep het in mijn hoofd natuurlijk uit de hand (zoals altijd…) en boem… Mexicaanse avond!

Mexican fiesta / Mexicaanse avond // VAN BRITT

De gedekte tafel! Bordjes van de kringloopwinkel, plankjes van IKEA, zelf geknipte servetten en een gehaakte theedoek (althans de rand) van lieve vriendin Willeke.

Mexican fiesta / Mexicaanse avond // VAN BRITT

De nacho bar! Nacho’s, natuurlijk, en allerlei ingrediënten die daar lekker bij zijn. Ik legde kraft papier op tafel en schreef daar met een zwarte stift op.

Mexican fiesta / Mexicaanse avond // VAN BRITT

Ik kleedde de nacho bar aan met piñata’s en nog wat ‘Mexicaanse’ spulletjes. Onze badkamer heeft een Mexicaanse look, al ben ik dat langzamerhand aan het veranderen (zoals te lezen in mijn goede voornemens), dus zodoende had ik een sombrero, Mexicaanse maskers, etcetera.

Mexican fiesta / Mexicaanse avond // VAN BRITT

Paprika, tomaat, zure room, geraspte kaas…

Mexican fiesta / Mexicaanse avond // VAN BRITT

…en limoen. Als ik limoen proef of ruik, dan krijg ik meteen een vakantiegevoel. Heerlijk! Zo lekker fris.

Pineapple pinata / Ananas pinata // VAN BRITT

Daar heb je ‘m weer! De ananas.

Mexican fiesta / Mexicaanse avond // VAN BRITT

Ik kocht verse jalapeño’s op de markt. Lekker, maar let op!: veel scherper dan die uit een potje.

Mexican fiesta / Mexicaanse avond // VAN BRITT

Mexican fiesta / Mexicaanse avond // VAN BRITT

Stevie ook in een jurkje met Mexican skulls. Toen ik me, vlak voor het etentje, eventjes om ging kleden, riep ze naar boven: “Mama, ik heb stiekem twee chippies gepakt!” Het stiekeme was er meteen vanaf…!

Mexican fiesta / Mexicaanse avond // VAN BRITT

De piñata’s doneerde ik na deze Mexicaanse avond aan het Play festival in Eersel. Ze pasten perfect bij de sfeer die op dit leuke festival werd neergezet.

Mexican fiesta / Mexicaanse avond // VAN BRITT

Fajita’s (biefstuk), kip mole (hartige chocoladesaus), maïskolfjes met chiliboter, albóndigas (gehaktballetjes), refried beans, rijst, kidney beans en, in de weckpotjes, avocado/garnalen salade met limoen-koriander dressing. Niet op de foto: zoete aardappel en maïs en tortilla’s.

Het was echt een TOPavond! De dag erna had ik serieus last van m’n buikspieren, zo ontzettend veel gelachen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.