Classy babyshower // VAN BRITT

Classy babyshower

Ooit, lang geleden, deden we onze haren hetzelfde, droegen we dezelfde schoenen en luisterden we naar dezelfde muziek. Nu zijn we, zeker qua stijl, heel verschillend. Lieke’s interieur is modern, strak met veel zwart-, wit- en grijstinten. Mijn interieur is… tja… welk woord typeert dat het beste? Ik wilde eerst ‘bij elkaar geraapte zooi’ zeggen, maar hee! Het is wel m’n huis, hè! En mijn stijl. ‘Eclectisch’ dan. 😉

Ik ken Lieke sinds groep 2 van de basisschool. En daarna zaten we ook op dezelfde middelbare school. We hebben samen al veel gelachen, meegemaakt, ondernomen, besproken… En nu is ze moeder! Ze heeft een prachtige zoon gekregen. Hij is inmiddels ruim zes weken oud en het gaat heel goed met hem. Lieke wist tijdens haar zwangerschap al dat ze een zoontje zou krijgen en dus maakten we met haar vriendinnen, moeder en schoonmoeder een classy ‘It’s a boy’ babyshower.

Classy babyshower // VAN BRITT

De decoratie paste perfect bij Lieke’s interieur. Zwart, wit, grijs en een heel klein beetje mintgroen/lichtblauw (het was een soort mengkleur, deze benaming benadert de kleur het beste).

Classy babyshower // VAN BRITT

Glazen potjes bewaar ik altijd. Ik week de etiketten eraf en was de potjes. Ideaal om mee te decoreren. Er kunnen waxinelichtjes in of bloemen. En als je ze leuk versiert, is dat soms niet eens nodig. Foto hierboven: potjes beschilderd met verf.

Classy babyshower // VAN BRITT

Er was een ‘photobooth’-muur. De letters zijn uit zwart karton gesneden en met posterbuddies op de muur geplakt. Op het dressoir lagen stoffen fototoestellen, een krijtbordje en twee photoframes. En in de vaas staken een paar snorren op stokjes.

Classy babyshower // VAN BRITT

Grappig: toen ik de foto’s voor deze blogpost uitkoos, besloot ik ze zwart-wit te maken. Maar sommige foto’s hadden dit amper nodig! Dan klikte ik op ‘zwart-wit maken’ en was er maar een minimaal verschil. Ik heb dat maar zo gelaten. Vond ik wel leuk.

Classy babyshower // VAN BRITT

De stoffen fototoestellen. Te gebruiken als ‘picture props’.

Classy babyshower // VAN BRITT

De snor (stempel) maakte ik zelf op deze manier. De letters zijn ook stempels, van een set die ik al zeker twintig jaar heb. Wie wat bewaart…!

Classy babyshower // VAN BRITT

Moustache!

Classy babyshower // VAN BRITT

Het snorretje kwam overal terug…

Classy babyshower // VAN BRITT

…ook in de slingers.

Classy babyshower // VAN BRITT

Classy babyshower // VAN BRITT

Glazen potjes, versiert met een doily en masking tape.

Classy babyshower // VAN BRITT

De ‘oma’s’ (moeder en schoonmoeder van Lieke) zorgden voor heerlijke taart en cupcakes!

Classy babyshower // VAN BRITT

Op dit krijtbord kon iedereen met witte verf een vingerafdruk maken (bij de rand). Achterop werden al onze namen geschreven.

Classy babyshower // VAN BRITT

Naast de activiteiten ‘foto’s maken bij de photobooth-muur’ en ‘make a print’, hadden we ook nog een invullijstje waarop je onder andere de naam kon zetten/gokken. Al deze lijstjes zitten nu in een mapje, als aandenken aan de babyshower.

Invullijstje babyshower Lieke // VAN BRITT

Natuurlijk waren er ook cadeautjes. En er was lekkers! De sfeer was heel ongedwongen. Dat kwam omdat we met een heel gezellig stel mensen waren 🙂 en omdat de ‘activiteiten’ heel losjes waren. Foto maken, beetje kletsen, lijstje invullen, daar om lachen, cakeje eten… Het was een hele gezellige middag op deze classy babyshower!

14 gedachten over “Classy babyshower

 1. jerney

  Hallo Britt,

  ik organiseer over een aantal weken de babyshower van mijn vriendin Sanne. Ik vind het invullijstje met snor zo gaaf. Weet je waar ik deze digitaal kan vinden zodat ik hem aan kan passen met Sanne haar naam?? Alvast super bedankt voor je reactie! Hartelijke groet Jerney vd Burgt

  Reageren
   1. Sharona

    Goedenavond maakt u ze nog?
    Zou er anders ook heel graag een willen
    Met Natalia en Jeffrey
    Hoop dat u ze nog maakt

    Liefs
    Sharona

    Reageren
  1. Cora

   Hallo Britt,

   Ook ik vind het invullijstje met de snor helemaal geweldig! Zou ik hem mogen aanpassen of zou je hem willen maken?

   Hartelijke groet,

   Cora

   Reageren
 2. Sanne van den Besselaar

  Hoi Britt,

  Wat een leuke site!
  Ik organiseer binnenkort ook een babyshower en ik vind jouw invullijstje met snor geweldig!
  Zou ik de namen mogen aanpassen of zou jij dit willen doen?

  Groetjes,
  Sanne

  Reageren
 3. Sharon

  Zou jij jouw opzet invulkaarten ook voor mij kunnen en willen aanpassen in de namen: Michelle en Robin.
  Heb jij hem gewoon op A4 formaat gemaakt? of kleiner?
  ik denk dat ik ze zelf iets kleiner wil maken.

  Ik zie jouw reactie graag tegemoet.

  Reageren
 4. Amanda

  Hallo Britt,

  Ik organiseer binnenkort ook een babyshower en ik vind jouw baby voorspelling invullijstje met snor heel leuk! Nou wil ik hem graag op dezelfde manier maken. Maar ik zou niet weten hoe dat moet.
  Zou je mij willen vertellen hoe ik dat moet doen? Of zou jij dit willen doen voor mij?

  Alvast bedankt!
  Groetjes Amanda

  Reageren
 5. Eefje

  Hi Britt,
  Wat een leuke, creatieve site heb jij! Ook ik ben een babyshower aan het organiseren voor mijn beste vriendinnetje en ben op zoek naar zo’n kaartje met baby wensen! Ik ben zelf niet zo handig met de computer maar zag dat jij een mooi format hebt. Zou ik die kunnen gebruiken?
  Groetjes,
  Eefje

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.