Pre-school treats for birthdays / Traktatie voor de peuterspeelzaal // VAN BRITT

Traktatie voor de peuterspeelzaal

Oooh, dit wil ik toch nog even showen! Stevie’s traktatie op de peuterspeelzaal. Stevie is eigenlijk een kleine Britt, haha! Wat mama heeft, wil zij ook hebben. Wat mama kan, wil zij ook kunnen. Zo zitten we al af en toe samen achter de naaimachine. Dat vond ik in het begin eng, maar hé, ik zat ook al op driejarige leeftijd bij mijn oma op schoot een broek om te zomen. En Stevie durft veel, maar is tegelijkertijd ook erg voorzichtig.

Ik verstuur graag post. Dan maak ik een leuk pakketje voor iemand die dat verdient of nodig heeft. Stevie ziet dat en wil dat dan ook. Zo maakten we samen een postpakketje voor Anne, een meisje uit de straat, waar Stevie graag mee speelt. Dus kwam ik voor de traktatie van Stevie op het idee om het thema ‘Post’ aan te houden. En dit werd het:

Pre-school treats for birthdays / Traktatie voor de peuterspeelzaal // VAN BRITT

Pre-school treats for birthdays / Traktatie voor de peuterspeelzaal // VAN BRITT

Zelfgebakken koekjes in een zakje…

Pre-school treats for birthdays / Traktatie voor de peuterspeelzaal // VAN BRITT

…uiteraard met een eigen labeltje.

Pre-school treats for birthdays / Traktatie voor de peuterspeelzaal // VAN BRITT

Ieder kindje kreeg een blanco kaartje met een vlaggenlijntje erop. Zo konden ze zelf post versturen naar oma, opa, een vriendje, mama, papa, wie dan ook. Bij het kaartje zat ook een enveloppe, die ik versierde met zelfgesneden stempels.

Pre-school treats for birthdays / Traktatie voor de peuterspeelzaal // VAN BRITT     Pre-school treats for birthdays / Traktatie voor de peuterspeelzaal // VAN BRITT

Om het hele pakketje bij elkaar te houden, maakte ik een ‘enveloppe’ op een wasknijper. Op de voorkant een adres, postzegel en stempel. Die stempel maakte ik met de achterkant van een potlood (met zo’n klein gummetje erop) en inkt. De achterkant werd voorzien van ‘Stevie’ en een ‘3’.

Ja, ik sta nu waarschijnlijk bekend als ‘zo’n moeder die er teveel werk van maakt’, maar dit is nu eenmaal wat ik doe. En het is geen ‘afkoopwedstrijd’, want ik heb hier dus bijna niets aan uitgegeven. Al het knutselmateriaal had ik nog liggen namelijk. Ik heb alleen een pakje boter hoeven halen voor de koekjes. En ach, waarom zou ik me verantwoorden; Stevie was echt verschrikkelijk trots, terwijl ze rondging met de ‘traktatiekar’.

Een gedachte over “Traktatie voor de peuterspeelzaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.