Easy noodle soup with coconut, ginger and lemongrass / Simpele noedelsoep met kokos, gember en citroengras // VAN BRITT

Simpele noedelsoep met kokos, gember en citroengras

Deze noedelsoep is perfect als snelle maaltijd. Voor avonden dat je nog van alles moet doen. Of voor je sportavond, want de soep ligt niet zo zwaar op de maag.

Wat heb je nodig voor een pan soep?:

-twee liter kippenbouillon
-een blikje kokosmelk
-drie stengels citroengras
-een stukje gember (ongeveer 2 bij 2 centimeter)
-een kipfilet
-groente naar keuze (ik gebruikte paksoi en lente-ui, maar je zou ook wortel, broccoli, peultjes, sugar snaps, babymaïs of paprika kunnen toevoegen)
-noedels (ik gebruikte Chinese eiermie, maar ook dit is een beetje ‘naar keuze’)

-een limoen
-een chilipeper
-een paar takjes koriander

Hoe maak je de soep?

Breng de kippenbouillon aan de kook. Snijd ondertussen het citroengras in stukken en kneus de stukken met iets zwaars. Schil het stukje gember en snijd dit in grove stukken. Voeg het gekneusde citroengras en de gember toe aan de bouillon. Laat dit even trekken op laag vuur.

Snijd de kipfilet in reepjes of blokjes en snijd ook de groenten in stukken. Haal het citroengras en de gember uit de soep (met een schuimspaan gaat dit makkelijk). Voeg de kip toe en kook deze in de bouillon. Voeg, een paar minuutjes na de kipfilet, de groenten en de noedels toe.

Check of de kip gaar is. De groenten hoeven niet gaar te zijn, knapperig is het lekkerst in deze soep. Als de kip gaar is, voeg je de kokosmelk toe. Breng het geheel tegen de kook aan.

Snijd ondertussen de chilipeper in ringetjes (met of zonder zaadlijsten; aan jou de keuze) en hak de koriander fijn (gewoon met steeltjes). Snijd de limoen in partjes.

Schep de soep in diepe borden of kommetjes en garneer met chilipeper, koriander en een partje limoen.

Enjoy!

Variatietip: houd je niet zo van gekookte kipfilet (past wel heel goed in deze soep, vind ik), dan kun je de kip ook eerst bakken. Voeg de gebakken kip pas na de noedels toe, want als de kip al gaar is, heeft deze niet zo lang meer nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.