Kip in Dr Pepper

Over dit recept zijn de meningen nogal verdeeld. De één vindt dit lekker, de ander vindt het vooral een leuke vondst en wéér een ander vindt het zonde om een drank vol suiker over de kip te gooien. Ach… Ik wilde dit gewoon eens proberen. Kip in Dr Pepper.

Chicken in Dr Pepper / Kip in Dr Pepper // VAN BRITT

Hoe maak je kip in Dr Pepper?

Snipper twee uien en fruit ze aan in boter. Schep de uitjes uit de pan en bak de kip (ongeveer zes kippenpootjes of kippendijen) aan in dezelfde pan. Als de kip lichtbruin aangebakken is, voeg je de uitjes weer toe. Samen met een halve theelepel komijnpoeder, een flinke theelepel mosterd en twee eetlepels tomatenpuree (het kleinste blikje). Blus af met de inhoud van één blikje Dr Pepper. Let op!: dit schuimt eventjes heel erg. Plaats het deksel op de pan, zet het vuur laag en verplaats de pan naar de kleinste pit van het fornuis (ook op laag vuur). Laat de kip ongeveer vijf uur stoven. Ja, echt! Het vlees valt strakjes gewoon van het bot, heel lekker. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Chicken in Dr Pepper / Kip in Dr Pepper // VAN BRITT

Wat eet je bij kip in Dr Pepper?

Ik had nog wat verse koriander en dit bleek erg goed bij het gerecht te passen. Verder aten we er mac ‘n’ cheese en coleslaw met cranberries bij.

Een week later probeerde ik dit recept nog eens, maar dan met Cherry Cola in plaats van Dr Pepper.

Chicken in Dr Pepper / Kip in Dr Pepper // VAN BRITT

Chicken in Dr Pepper / Kip in Dr Pepper // VAN BRITT

Deze keer aten we zoete maïs, chilibonen en aardappelpuree bij de kip. En ook weer koriander.

Mijn conclusie: de kip wordt -natuurlijk- lekker zoet en het vlees valt van het bot. Ik denk dat dit recept met name bij kinderen in de smaak zal vallen. Persoonlijk vond ik de kip in Dr Pepper iets lekkerder dan die in Cherry Cola.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.