Chocolate cake with a heart of white chocolate with orange / Chocolade cakejes met een hart van witte chocolade met sinaasappel // VAN BRITT

Warme chocolade cakejes met een hart van sinaasappel-witte chocolade

Woooooh! Lekker dit! Tikkeltje aan de zware kant, als nagerecht, maar hee, daar zeur ik niet over. Ik dacht altijd dat zulke taartjes, want dat zijn het eigenlijk, heel moeilijk te maken waren. Maar dat is helemaal niet zo. Ik heb dit recept inmiddels een aantal keer gemaakt en het is nog elke keer gelukt.

Wat heb je nodig?: (voor vier taartjes)

-100 gram witte chocolade
-een sinaasappel

-125 gram pure chocolade
-125 gram boter
-50 gram bloem
-4 eieren in totaal: 2 hele en 2 dooiers
-50 gram suiker (ik gebruik altijd vanillesuiker voor dit recept)

-een extra schepje suiker
-een extra beetje boter

Chocolate cake with a heart of white chocolate with orange / Chocolade cakejes met een hart van witte chocolade met sinaasappel // VAN BRITT

Pers de sinaasappel uit.

Chocolate cake with a heart of white chocolate with orange / Chocolade cakejes met een hart van witte chocolade met sinaasappel // VAN BRITT

Smelt de witte chocolade. Ik doe dat altijd in de magnetron. Blijf er wel bij om af en toe te roeren. Verbrande chocolade is niet lekker! Voeg het sinaasappelsap toe aan de chocolade en roer goed door.

Chocolate cake with a heart of white chocolate with orange / Chocolade cakejes met een hart van witte chocolade met sinaasappel // VAN BRITT

Giet het chocolademengsel in een diep bord en zet deze in de koelkast. De chocolade zal niet meer hard worden, maar enigszins stollen.

Chocolate cake with a heart of white chocolate with orange / Chocolade cakejes met een hart van witte chocolade met sinaasappel // VAN BRITT

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Smelt de boter (125 gram) met de pure chocolade (125 gram). Klop de eieren en de dooiers los met de suiker. Als de chocolade een beetje is afgekoeld, schep je het mengsel door het eiermengsel. Daarna klop je, met een garde, de bloem erdoor. Doe dit met beleid.

Chocolate cake with a heart of white chocolate with orange / Chocolade cakejes met een hart van witte chocolade met sinaasappel // VAN BRITT

Tadááá!

Chocolate cake with a heart of white chocolate with orange / Chocolade cakejes met een hart van witte chocolade met sinaasappel // VAN BRITT

Vet vier schaaltjes (ovenbestendig!) in met boter. Schep er een beetje suiker in en draai het schaaltje rond, zodat de suiker overal komt. Schud de overtollige suiker eruit.

Schenk het beslag in de schaaltjes. Doe in ieder schaaltje met beslag een flinke klont witte chocolade met sinaasappelsap.

Bak de cakejes in 12 minuten gaar. Laat ze kort afkoelen en keer de bakjes dan om op gezellige bordjes. Klaar zijn de cakejes. Serveer ze direct. Eventueel met een beetje slagroom.

Chocolate cake with a heart of white chocolate with orange / Chocolade cakejes met een hart van witte chocolade met sinaasappel // VAN BRITT

Machtig? Ja. Caloriebom? Ja. Lekker? Jaaaaa! Nog een keertje maken dus.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *