Fennel salad / Venkel salade // VAN BRITT

Venkelsalade met grapefruit en feta

Een fris voorgerecht of een licht lunchgerecht, deze venkelsalade. Zo maak je ‘m:

Fennel salad / Venkel salade // VAN BRITT

Snijd een venkelknol in plakken. Verwijder indien nodig eerst de buitenste laag en een beetje van de dilleachtige blaadjes bovenop. Haal die blaadjes niet allemaal weg, want ook die kun je eten.

Snijd vervolgens de schil van een grapefruit. Snijd daarna de partjes los, dus tussen de velletjes in. Doe de partjes grapefruit bij de venkel en knijp de rest van de grapefruit (de velletjes met nog een beetje vruchtvlees) uit over de venkel.

Verkruimel wat feta over de salade.

Kies lekkere olijven voor dit gerecht. Groen, zwart, met kruiden… wat je lekker vindt. Snijd de olijven in plakjes en voeg ze aan de salade toe.

Als laatste nog een beetje versgemalen zwarte peper en je salade is klaar.

Een makkelijk en snel gerecht, maar heel lekker omdat de smaken zo goed samen gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *