Poppenhuis opknappen

Vorige week was Stevie jarig. Ze kreeg van ons dit poppenhuis. Nou ja, wij kregen het van vrienden, ik knapte het op en toen werd Stevie er mee verrast.

Doll house / Poppenhuis // VAN BRITT

Het poppenhuis, of eigenlijk berenhuis, was eerst rood en blauw. Ik heb het geschuurd en drie laagjes witte verf gegeven. Dat was het meeste werk. Het decoreren was zo gepiept. Misschien ook omdat ik dat het leukste vind.

Doll house / Poppenhuis // VAN BRITT

Dit is de keuken. Je ziet het op de foto niet zo goed, maar de bordjes hangen met 3D tape aan de muur. Zo komen ze een beetje naar voren en lijken het echte bordjes. Want het zijn gewoon plaatjes (en dus plat) uit een tijdschrift.

Doll house / Poppenhuis // VAN BRITT

De kinderkamer. Dat eendje op wielen vond Stevie het leukste van het hele huisje, haha! “Mama, hoe heb je dit gemaakt?” Uhm… Ik weet eigenlijk niet waar het vandaan komt, het zat bij mijn oude speelgoed. Net als de wereldbol achterin.

Doll house / Poppenhuis // VAN BRITT

Mijn favoriete behang is dat in de slaapkamer. Inpakpapier van Flow Magazine. De badkamermuren zijn beplakt met inpakpapier van IKEA. Het badje was de verpakking van een giftset bodylotion en scrub. Twee tubetjes die in dat badje staken. En nu zwemmen er dus beren in.

Doll house / Poppenhuis // VAN BRITT

Collage aan de muur. Ook de beren hebben een ‘inspirational wall’ nodig, hoor.

Doll house / Poppenhuis // VAN BRITT

‘Antieke kunst’ aan de wand.

Doll house / Poppenhuis // VAN BRITT

Dit is een kledinglabel van Vingino. Past hier perfect! En ook het gordijn is zo’n labeltje.

Doll house / Poppenhuis // VAN BRITT

De beertjes zijn van mij geweest. Ik heb er vroeger veel mee gespeeld.

Doll house / Poppenhuis // VAN BRITT

Masking tape op het tafeltje.

Doll house / Poppenhuis // VAN BRITT

Er zaten geen wielen onder het huisje, maar dat leek me wel handig. En zo te zien hadden ze er wel ooit onder gezeten of stond het huisje op een ander onderstel. Het kon namelijk niet plat op de grond staan, want er staken wat plankjes onderuit.

Doll house / Poppenhuis // VAN BRITT

Ik had nog twee plantenplateautjes liggen, op wielen dus. Hier hebben de geluidsboxen in onze woonkamer ooit op gestaan. De plankjes die onder het huisje uitstaken, vielen mooi tussen de latjes van de plateau’s in. Ik zette de onderste plank van het huisje met schroeven vast op de plateau’s. Daarna kon ik de rest van het huisje opbouwen. De muren had ik inmiddels al beschilderd en beplakt, want dat gaat veel makkelijker als het huisje nog niet in elkaar zit.

Stevie vond het erg mooi. Het huisje is nog wel ‘in progress’, want er moeten nog wat meer meubeltjes in. En een trap. Vriendin Willeke haakte een paar tapijtjes en kleedjes in miniformaat. Die fleuren inmiddels de kamertjes op.

Een gedachte over “Poppenhuis opknappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.