Pastinaaksoep met kerrie

Een snelle soep, lekker hartig en met een beetje pit door de kerrie. Lekker als lunch of als voorafje, maar als je ‘m invriest kun je ‘m ook lekker ontdooien als je een hartige snack wilt. Zo tegen vier uur. Iets anders dan die andere soup die je rond vieren dient te eten.

Parsnip and curry soup / Pastinaak en kerrie soep // VAN BRITT

Schil een pastinaak (ik gebruikte twee kleintjes) en snijd deze in stukjes. Doe ze in een pannetje en voeg water toe tot ze onder staan. Voeg een groente- of kippenbouillonblokje toe en ook een theelepel kerriepoeder. Breng het geheel aan de kook.

Prik met een vork of mes in de pastinaak om te checken of deze gaar is (dit duurt niet zo lang, kwestie van minuten). Als dat zo is, haal je de soep van het vuur. Pak de staafmixer erbij en pureer de soep. Afgieten is niet nodig.

Garneer je soep eventueel met een beetje koriander.

Oja, ook heel lekker: een klein beetje kokosmelk door deze soep. Doe dit na het pureren. Zet de soep terug op het vuur en giet de kokosmelk erbij. Na een minuutje is je soep klaar.

Een gedachte over “Pastinaaksoep met kerrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.