VAN BRITT

Moederdag

Moederdag. Voor mij de derde, als moeder. En eigenlijk vind ik dat je tijdens je zwangerschap ook al aan het moederen bent, dus dan is het de vierde. Dit was de eerste keer dat er een zelf geknutseld item aan te pas kwam. Tenminste, waar Dennis niet bij heeft hoeven helpen, want Stevie maakte dit op de peuterspeelzaal:

Mothers Day gift / Moederdag cadeautje // foto: VAN BRITT

Het gedichtje werd, inclusief gebaren, voorgedragen.

Mama blijf liggen, het mag, ja het mag.
Mama vandaag is het MOEDERDAG.
Blijf lekker liggen, je hoeft niets te doen.
Hier is een pakje en hier is een… ZOEN!

Ik vroeg net bij het naar bed brengen om een kusje. “Nee, mama, je krijgt een zoentje voor Moederdag.” Dat was met twee handen op haar mond en dan een kushandje. Een kusje en een zoentje is duidelijk niet hetzelfde.

Toddler painting / Peuter schildering // foto: VAN BRITT

Dit kreeg ik ook. Een schildering. Je denkt misschien aan een biefstuk, wat op zich ook logisch zou zijn, ik houd van een goeie biefstuk. Maar het is een hartje. Sweet!

First Mothers Day gift, snailmail / Eerste Moederdag cadeautje, snailmail // VAN BRITT

Bovenstaande snailmail maakte ik voor mijn vriendinnetjes Elke en Willeke, allebei moeder geworden in 2013, dus dit was hun eerste Moederdag. Ik gebruikte mijn nieuwe fijnschrijvers van de HEMA. Aanrader! Voor twee euro twaalf stiften, markers of fijnschrijvers in een plastic doosje. De ‘You’re AWESOME’ stempel is van Off Switch Shop. Ik won ‘m bij een soort giveaway (lees hier het hele verhaal).

Fabric banners / Stoffen banners, hydrofiel // VAN BRITT

De slingertjes zijn gemaakt van hydrofiel doek, beter bekend als luier, haha! Leek me wel toepasselijk voor een eerste Moederdag. En je kunt er fijn mee knutselen, want door de ingeweven vierkantjes kun je fijn op maat knippen zonder van alles uit te meten. De slingers zijn dubbelzijidig. Op één kant staat ‘Fijne Moederdag!’ op de andere kant staat ‘You are so sweet!’, want dan kun je de slinger vaker gebruiken. Niet alleen met Moederdag.

En nu wilde ik eigenlijk iets zeggen over ‘moeder zijn’, maar ik weet niet zo goed wat. Over Stevie dan maar. Momenteel zit Stevie in haar ‘ik-test-mama/papa-uit-fase’ en da’s soms lastig, maar vaak ook grappig (proberen niet te lachen!). Je hoort mensen wel eens zeggen ‘zij/hij is het beste wat me ooit is overkomen’. En Stevie is ook echt het beste. Maar ze overkwam me niet, ze was er niet opeens. Het duurde wel langer dan negen maanden. Maar toen ze er eindelijk was, wist ik meteen: ‘jij bent het! Jou ken ik al.’ Alsof ik haar al vaker had gezien.

Eigenlijk heb ik, gekeken naar hoe ik in elkaar zit, niet zoveel met Moederdag. Ook niet met Valentijnsdag, Pasen… Tenminste, niet in de zin van dure cadeau’s, brunches, lunches en andere ondernemingen. Maar Moederdag is voor mij ook een tijdje iets geweest wat ik graag wilde. Waarbij ik me dan voorstelde dat mijn toekomstige kindje met een in verf verdronken glazen potje, wat dan als waxinelichthouder moest dienen, naar me toe kwam. Lekker simpel, maar tegelijk zo groots. En dat wilde ik dan. Moederdag ‘krijg’ je immers alleen als je moeder bent…

♥… Deze is voor iedereen die ook Moederdag zou willen, voor zichzelf. Zonder cliché te klinken, ik denk aan jullie. Ik denk er sowieso altijd eventjes aan rond deze tijd (Moederdag en bijna Stevie’s verjaardag). Aan de tijd dat ze er nog niet was en ik dat wel graag wilde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.