Roasted green peppers / Geroosterde groene pepers // VAN BRITT

Geroosterde groene pepers als hapje

Dit is een favoriet hapje hier in huis. Geroosterde groene pepers. Ik koop ze altijd op de markt, maar bij de toko of de Turkse winkel kun je ze vast ook krijgen. Let wel op dat je niet de pittige koop, tenzij je daar van houdt natuurlijk. Deze pepers zijn iets lichter groen. Bij de marktkraam waar ik ze koop, liggen ze altijd naast de pittige en die zijn dus donkerder groen. Zo zie ik het verschil. Deze pepers lijken qua smaak op paprika’s, maar hebben toch een beetje pit.

Roasted green peppers / Geroosterde groene pepers // VAN BRITT

Zet de oven op de hoogste stand. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was en droog de pepers en leg ze op de bakplaat. Giet er daarna olijfolie over en hussel ze een beetje met je handen, zodat de olie overal komt. Strooi er daarna royaal zoutflakes of gemalen zeezout overheen. Plaats de bakplaat in de hete oven.

Na een tijdje worden de pepers een beetje slapper. Schakel dan de grillstand in. Blijf wel opletten, want dit kan hard gaan.

Roasted green peppers / Geroosterde groene pepers // VAN BRITT

Haal de pepers uit de oven.

Je kunt ze zowel warm als koud eten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.