Cinco de Mayo + een cocktailrecept

Vandaag is het Bevrijdingsdag. Ik heb altijd het idee dat dat in mijn omgeving minder leeft, maar dat kan aan mij liggen, hoor. In de grote steden heb je natuurlijk de Bevrijdingsfestivals. Het voor mij dichtstbijzijnde Bevrijdingsfestival is in Den Bosch en da’s toch al gauw een uur rijden. Misschien dat ik er daarom minder van mee krijg.

Natuurlijk is het wel iets om even bij stil te staan, vrijheid. En ook bij de Dodenherdenking, gisteren. Ik vind dat toch altijd indrukwekkend, die hele Dam vol mensen. De ingetogen muziek, de bloemen en de negenenzestig kinderen die allemaal drie bloemen kwamen leggen (rood, wit en blauw). Negenenzestig kinderen, omdat de Tweede Wereldoorlog inmiddels negenenzestig jaar geleden is. Een beetje symboliek mag wel van mij.

Aan de andere kant van de wereld… Nou ja, een heel eind weg… Vieren ze vandaag ook iets, namelijk Cinco de mayo in Mexico. Al heb ik wel begrepen dat dit feest tegenwoordig populairder is in het zuiden van de Verenigde Staten dan in Mexico zelf. Het is de dag dat Mexico een Frans leger versloeg in de Slag bij Puebla. Dit gebeurde in 1862. Nu heb ik niet zoveel met deze dag, maar ik ben wel fan van de versiering en Mexicaanse recepten die er mee te maken hebben. Toevallig ben ik een Mexicaans dinertje aan het voorbereiden voor volgende week en dus zat ik al volop in de Mexicaanse recepten, in franje geknipt crêpepapier en sombrero’s.

Vandaag maakte ik daarom deze banner voor mijn Make Some 365 project:

Mexican banner / Mexicaanse banner // VAN BRITT

Gewoon van papier. Het heeft wel wat weg van de backdrop die ik maakte met carnaval. Het is vouwen en knippen, vouwen en knippen…

En om even in de sfeer te blijven…

Sombrero // VAN BRITT

…even poseren met onze sombrero en één van de picture props die ik vorige week maakte (daarover later meer).

Vanavond, als ik weer thuis ben na het sporten, maak ik deze cocktail:

Mexican Ruin (als in: Mexicaanse ruïne)

Doe een glas vol crushed ice. Giet er één deel tequila en één deel koffielikeur op. Roer goed door en giet je drankje in een cocktailglas.

Echt, Britt? Op een doordeweekse avond? Ja, waarom niet! Af en toe een klein mini-feestje moet kunnen. Die vrijheid heb ik gewoon. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.