April Instagrams + #makesome365

Ik ga het een beetje omgooien met #makesome365. Ik vind het nog steeds leuk om te doen, hoor, iedere dag iets maken. Dat deed ik voor #makesome365 ook al, maar nu maak ik het zichtbaar met foto’s. En daarin zit het ‘m. Die foto’s. Dat begint me een beetje parten te spelen, om die uitdrukking maar eens te gebruiken. Soms maak ik iets, dat is dan het #makesome365 project van die dag. Maar dan wil ik het later nog hier gebruiken voor mijn blog en wil ik de foto eigenlijk nog niet laten zien. Of in ieder geval niet het eindresultaat. En wat je dan krijgt zijn een heleboel foto’s op Instagram van dingen die nog niet af zijn. En dat vind ik eigenlijk niet zo leuk.

Bovendien werk ik veel ’s avonds en dan moet ik voor een duidelijke foto weer wachten tot de volgende dag (want: licht). En dan vergeet ik de foto weer te plaatsen. Al dat plannen werkt mijn creativiteit juist tegen.

Dus… wat ga ik doen? Ik heb er even over na moeten denken. Maar de reden dat ik met #makesome365 begonnen ben (het idee is van Martine van Omstebeurt), is om mezelf iedere dag tot creativiteit aan te zetten. Het is dus voor mezelf, niet om anderen te pleasen ofzo. Het gaat nu als volgt: ik maak -nog steeds- elke dag iets en ik plaats er een foto van op Instagram als mij dat past. En voor de volgers/meekijkers/lezers: jullie moeten mij maar op mijn bruine (!) ogen geloven dat ik ook écht elke dag creatief bezig ben.

Nu de Instagram foto’s van de maand april:

Making banners / Banners maken // VAN BRITT  Fabric initials / Stoffen letters // VAN BRITT  Building a tent / Een hut van dekens // VAN BRITT  Hipanema bracelet / Hipanema armband // VAN BRITT

Banner voor baby Suus – Letters van stof – Een hut in de woonkamer – Hipanema armband

Butterflies out of paper / Papieren vlinders maken met een pons // VAN BRITT     Butterfly craft, for spring / Vlinder knutsel, lente // VAN BRITT

Deze lenteknutsel… Je vindt ‘m hier.

Sketch / Schets, werkbeschrijving // VAN BRITT  Hot chocolate / Warme chocolademelk // VAN BRITT  Gioseppo, sandals for kis / Gioseppo, sandalen voor kinderen // photo: VAN BRITT  Fabric bags with initials on it / Stoffen zakjes met de eerste letter van je naam erop // VAN BRITT

Een werktekening – Warme chokoffie met marshmallows en crème van witte chocolade en sinaasappel – Gioseppo sandaaltjes voor Stevie – Stoffen zakjes voor jarigen Luca en Quinn

Blackboard banner made of fabric / Schoolbord look banner van stof // VAN BRITT

Banners van stof. Wit op zwart. Zo is het een beetje een blackboard look. Je vindt er hier meer over.

Cutting bread / Brood snijden // VAN BRITT     Palm Sunday / Palmpasenstok // VAN BRITT

Palmpasen. De foto links is de reserve haan.

Baking a coconut, mango & lemon cake for Easter / Een kokos, mango & citroen taart voor Pasen // VAN BRITT

Een kokos-mango-citroen taart voor Pasen. Klik hier voor het recept.

Off Switch Giveaway via The Alison Show // photo: VAN BRITT     BeColorAnd Giveaway // photo: VAN BRITT

Wauw! Ik won maar liefst twee giveaways!! Op de foto links zie je de goodies die ik kreeg van Off Switch Shop voor mijn Awesome Homework voor The Alison Show (lees er hier alles over). En op de foto rechts Het enige echte kleurboek voor volwassenen, dat ik won bij de giveaway actie van BeColorAnd (ook daar schreef ik een blogpost over). Lucky me!!

Painting cut outs, Flow Magazine / Uitdrukbare letters aan het verven, Flow Magazine // VAN BRITT

Zelf een banner maken. Bij Flow Magazine zaten deze keer een aantal letters en vormen. Superleuk! Ik gaf ze wel een ander kleurtje. Het resultaat volgt nog hier op de blog.

Newspaper and ink / Krant en inkt // VAN BRITT  Newspaper and paint / Krant en verf // VAN BRITT  Newspaper upcycle / Krant upcycling // VAN BRITT  Mobile made of newspaper / Mobile gemaakt van krant // VAN BRITT

Ik werk graag met krant. Het is goedkoop (want: oud papier) en je kunt er zoveel mee. Van links naar rechts: krant en inkt, krant en verf, inpakken met krant en een mobile van krant.

Barbie // photo: VAN BRITT     Barbie on a parachute / Barbie aan een parachute // VAN BRITT

Foto links: met de Barbie’s spelen voor een opdracht. Op de foto rechts zie je een plafond. Die lucht en dat opengebrokene, dat is op de plafondplaten geprint (door middel van een folie). Voor aan dat plafond mocht ik een parachutespringende Barbie maken. Lees er hier alles over.

Easter brunch / Paasbrunch // VAN BRITT  Recycling a baby bed into wall hangings for the garden / Onderdelen van een ledikantje aan de schutting of tuinmuren // VAN BRITT  Blood orange / Bloedsinaasappel // VAN BRITT  Stevie // VAN BRITT

Paasbrunch – De zijkanten van Stevie’s oude ledikantje hangen nu aan de schutting. Ik ga er slingertjes aan hangen. – Bloedsinaasappels voor een gezond sapje – Een mintgroene panty voor Stevie. Was helaas binnen vijf minuten gesneuveld.

Outfit of the day // VAN BRITT on Instagram     Nike free 5.0 black fuchsia orange // photo: VAN BRITT

Ik werd getagd om m’n outfit of the day the laten zien (of: what I’m wearing today). Mijn trui van H&M, een zwarte legging, Nike free 5.0 in antraciet en geel en een parel/schakel/strassketting van H&M. Op de andere foto zie je mijn nieuwe sportschoenen (Nike free 5.0 in zwart, fuchsia en oranje).

Snailmail, postcrossing // VAN BRITT  Stevie // VAN BRITT  Butternut squash / Flespompoen // photo: VAN BRITT  Homemade pizza // VAN BRITT

Snaimail. Stevie maakte een stoffen zakje op de naaimachine. Spannend! – “Mama, ik heb een cadeautje gemaakt voor moeder en dat moet jij verstoppen.” – Flespompoen voor in de curry – Homemade pizza

Paper fruit / Fruit van papier // Mr Printables, photo: VAN BRITT     Paper fruit / Fruit van papier // Mr Printables, photo: VAN BRITT

Ik vouwde het papieren fruit van Mr Printables. Daarna maakte ik er een fruitmand van voor mijn oud-collega Rob, die geopereerd werd aan zijn knie. In het zakje, van de apotheek, zaten snoepjes.

Making garlands out of newspaper / Slingers maken van krant // VAN BRITT     Making garlands out of newspaper / Slingers maken van krant // VAN BRITT

Vorige maand stond ik op een Ladies Night bij een kinderdagverblijf. Er werden ook goodie bags uitgedeeld en daarvoor maakte ik deze singers van krantenpapier. Ze zaten op een kaartje gewikkeld met een link naar een geheime pagina op deze website. Later meer hierover…

Fabric hearts / Stoffen hartjes // VAN BRITT     Fabric hearts / Stoffen hartjes // VAN BRITT

Stoffen hartjes… #makesome365

Corsages for Kingsday / Corsages voor Koningsdag // VAN BRITT

Corsages voor Koningsdag.

Moustage stamp / Snor stempel // VAN BRITT     Strawberry plants in tins / Aarbeienplantjes in blikjes aan de schutting // VAN BRITT

Ik maakte een snor stempeltje van foam en hing aardbeienplantjes aan de schutting.

Handboek voor breien, haken, kantklossen en frivolite, Practische bibliotheek voor de vrouw // foto: VAN BRITT

Dit boek kreeg ik van mijn oma. ‘Het handboek voor breien, haken, kantklossen en frivolité’ komt van een serie, want er staat ook nog ‘Practische bibliotheek voor de vrouw’ bij. Ik kon me zo voorstellen dat daar dus meerdere boeken van zijn geweest en dat dit het handboek voor handwerk is. Dus na een beetje zoekwerk op internet, kwam ik erachter dat er ook nog een ‘Handboek voor naaien en knippen’ is. En een ‘Handboek voor woninginrichting en tuinaanleg’. Hoeveel er in totaal zijn weet ik niet. Ik denk vier, gebaseerd op wat ik tegenkom op internet. Dit handboek is van 1955.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.