Maart Instagrams + #makesome365

Mijn Instagramfoto’s van de maand maart, gecombineerd met de maandfoto’s van het #makesome365 project.

Cherry application stitched on denims / Kersjes applicatie op een kort spijkerbroekje // VAN BRITT

Zaterdag 1 maart. Carnaval. Ik stikte een kleine kersenapplicatie op mijn spijkerbroekje én op die van Stevie.

Carnaval // VAN BRITT

Een tas met confetti en serpentines en je hebt er geen kind meer aan.

Sketch / Schets // VAN BRITT

Heel opvallend. De afgelopen maand heb ik veel meer getekend en geschreven dan gewoonlijk. Eigenlijk begin ik meestal gewoon aan iets. Maar nu maak ik vooral plannen. Dit is een schets voor een korte broek. 2 maart.

DIY bunting / DIY vlaggenlijn feest // VAN BRITT

Op 16 maart stond ik op de FeelGood Market in Eindhoven. Dus in de eerste helft van maart stonden mijn #makesome365 projecten vooral in het teken daarvan. Deze DIY pakketjes voor een banner verkocht ik op de markt. Er moest natuurlijk wel een voorbeeldje in elkaar gezet worden. 3 maart.

Little toys on a necklace / Klein speelgoed als kralen // VAN BRITT

Ook voor de markt. Ik zocht een heleboel klein speelgoed uit (poppenaccessoires, Barbiespulletjes) en boorde daar gaatjes in, zodat het een soort grote kralen werden. 4 maart.

Reading Flow Magazine / Flow Magazine lezen // VAN BRITT

Ik heb een abonnement op Flow Magazine en lees de nieuwe uitgave altijd met een notitieblok erbij. Er staan altijd wel websites in die ik wil bekijken of projecten waar ik meer over wil weten. Dat schrijf ik dan allemaal op.

DIY vintage bunting / DIY vintage vlaggenlijn // VAN BRITT

Vintage lint met stof van Weverij De Ploeg, toen nog in Bergeijk. Ik maakte er een vlaggenlijntje van. 5 maart.

Eating herring salad / Haringsalade eten // VAN BRITT

De woensdag na carnaval is het aswoensdag. Dat betekent haring happen. Ik maak ieder jaar haringsalade. Stevie vindt dat ook lekker, zoals je ziet.

Sketches / Schetsen // VAN BRITT

En weer een tekening. Deze keer van alle spullen die mee moet naar de markt. Ja, ik had ook gewoon een geschreven lijstje kunnen maken, maar dit is veel leuker. 6 maart.

Salad with salmon / Salade met zalm// VAN BRITT

Bij gebrek aan schalen (ik heb ze uitgeleend) moest de salade op een dienblad. Geen probleem, want het ziet er mooi uit en het is praktisch (dressing!).

Necklaces made with grapes / Ketting gemaakt van druiven // VAN BRITT

Deze druivenkettingen maakte ik samen met Stevie. Het is heel simpel en als de kettingen klaar zijn, duw je de druiven er zo af om ze op te eten. 7 maart.

Noodle salad / Noodle salade // VAN BRITT

Noodlesalade met gewokte groente, alfalfa, pinda’s, kroepoek en atjar. Heel snel en superlekker.

Little drawings for a mini partyguide / Tekeningetjes voor mijn minigids 'Feest!' // VAN BRITT

Als giveaway voor op de markt, maakte ik kaartjes met daarop een wachtwoord en een link naar een beveiligde pagina op mijn website. Op die pagina staat een minigids met party ideetjes. Dus suggesties voor de decoratie, recepten voor hapjes en andere leuke ideeën voor feestjes. Met behulp van mijn tekenpad maakte ik een heleboel kleine, simpele tekeningetjes voor in de minigids. 8 maart.

Collage // VAN BRITT

Knippen en plakken. Knippen en plakken. Een uurtje collages maken. 9 maart.

Pretty Paper Packages // VAN BRITT

Weer iets voor de markt: pretty paper pakketjes. Met daarin stof- en behangstalen, plaatjes uit jaren zeventig kinderboeken, gekleurd papier, tags… Leuk om mee te knutselen. 10 maart.

Riding my first bike / Voor het eerst fietsen // VAN BRITT

Wow, ineens kan ze fietsen!

Mini shoes skewers / Prikkers met mini schoentjes // VAN BRITT

Grappig, hè?! Barbieschoentjes op prikker. Ook weer voor de markt. 11 maart.

Pillowcases made of old band shirts / Kussenhoezen gemaakt van oude bandshirts // VAN BRITT

Pillowcases made of old band shirts / Kussenhoezen gemaakt van oude bandshirts // VAN BRITT

Pillowcases made of old band shirts / Kussenhoezen gemaakt van oude bandshirts // VAN BRITT

Kussenhoezen, gemaakt van oude blouses en bandshirts. De blouses zijn de ondergrond en de prints van de bandshirts zijn er met de hand opgestikt. Lees er hier meer over. 12-13-14 maart (hier was ik wel eventjes mee bezig).

DIY business cards / DIY visitekaartjes // VAN BRITT

Een berg visitekaartjes, want ze waren weer op. Ik maak ze zelf en ze veranderen ook wel eens, kijk hier maar. 15 maart.

FeelGood Market Eindhoven 16th of march 2014 // VAN BRITT

FeelGood Market! En ik vind dat dit ook telt voor #makesome365, aangezien ik genoeg dingetjes in heb gepakt (op een kunstige manier!). 16 maart.

Making product pictures / Productfoto's maken // VAN BRITT

Foto’s maken voor de website. Alleen bleef dit doosje niet goed liggen. Dan maar iets eronder, in dit geval m’n lippenbalsem.

Stitched quote / Geborduurde quote // VAN BRITT

‘Ik ga overdag in bad liggen en ik voel me daar niet schuldig over.’ – LA

Stitched quote / Geborduurde quote // VAN BRITT

Een ‘geborduurde’ quote als cadeautje. 17 & 18 maart.

Smoothie // VAN BRITT

Een smoothie. Als bijschrift schreef ik: ‘veel doen vandaag’. En uiteindelijk kwam er bijna niks uit m’n vingers. Je moet het lot niet tarten…

Coq au vin // VAN BRITT

Eggs benedict, kalfskroketten, crêpes Suzette… allemaal van die klassieke gerechten die ik nog nooit gemaakt heb. En dat wil ik dus vaker doen (ik schreef dat ook al eens in mijn goede voornemens- project 2014 GO!). Ik heb, onder andere, al bouillabaisse, panna cotta en crème brûlée gemaakt en verschillende klassieke cocktails, waaronder een bloody mary en margarita’s. En coq au vin kan nu dus ook van het lijstje. Eigenlijk wilde ik het liever met aardappelpuree maken, maar het weer was die dag écht te goed voor aardappelpuree.

Beluga icecream // Picture: VAN BRITT

Aangezien het hoofdgerecht (coq au vin) nogal zwaar was, koos ik voor een licht toetje. Beluga Loves You mini coco tropical ijsjes. De lekkerste ‘water’ijsjes die ik ooit heb gehad. Ik zet water bewust tussen aanhalingstekens, want eigenlijk zijn het dat niet echt. Er zit namelijk kokosmelk in. En vruchtensap.

Beluga Loves You (voorheen Beluga) is overigens een restaurant in Maastricht. Een twee sterren-zaak. En deze ijsjes koop je dus gewoon bij Albert Heijn. Ik vind zoiets leuk! Ik zette eerder ook al eens piccalilly van Jonnie Boer (in samenwerking met Kesbeke, van de tafelzuren) op mijn wishlist en deze ijsjes zouden daar ook wel bij kunnen staan. Niet dat ik alle sterrenzaken van Nederland af ga, hoor. Maar ik vind het leuk dat dit kan. Dat ik een beetje uit kan pakken als ik dat wil. De prijs van de ijsjes valt ontzettend mee. € 2,29 voor acht ijsjes. Er zijn nog twee andere smaken (tropical coco shuffle en coco & choco). Die ijsjes zijn groter en met 5/6 in een pak. Ga ik zeker ook nog proberen!

Lalaloopsy pillowcase / Lalaloopsy kussensloop // VAN BRITT

Lalaloopsy pillowcase / Lalaloopsy kussensloop // VAN BRITT

Ik maakte een Lala Loopsy-kussen voor Sien. De corsages kunnen ook los. Dan kan ze die ook op haar tas of jas spelden. 19 & 20 maart.

Painted tote / Beschilderde tas // VAN BRITT

Voor Hanna, de grote zus van Sien, maakte ik een tas met de tekst ‘Always be yourself, unless you can be a unicorn’. Een ouderwets stofje en dan hele felle neonverf erop. Vind ik leuk. 21 maart.

Crafting / Knutselen // VAN BRITT

De perfecte vrijdagmiddag.

Tags // VAN BRITT

Tags, tags, tags. 22 maart.

Photoshoot // Franken Kleding, Bergeijk, picture: Jenny van Gompel, via VAN BRITT

Op de foto voor Franken Kleding. Je leest er hier alles over.

DIY business cards / DIY visitekaartjes // VAN BRITT

Over een tijdje ga ik streetdancelessen geven (in eigen beheer). Er wordt al behoorlijk vaak naar gevraagd, dus maakte ik deze kaartjes voor geïnteresseerden. 23 maart.

Banner // VAN BRITT

Een sneak peek van een banner. Binnenkort helemaal te zien (gewoon hier op de blog). 24 maart.

Eating soup and a sandwich / Soep en een broodje eten // VAN BRITT

Een broodje eten is een serieuze aangelegenheid. Dat gezicht! Haha! Soms gaan we met z’n tweetjes ergens lunchen. Stevie vindt dat best speciaal. Dat merk ik dan naderhand, als ze zit te vertellen. “Toen wij in de restaurant waren…”

Kids clothes / Kinderkleding // VAN BRITT

Winkelen voor mezelf… Dat eindigt dan zo: heel veel kleren voor Stevie, één dingetje voor mij. Ik wil eigenlijk al deze items ook wel in mijn maat.

Sketch of a necklace / Schets van een ketting // VAN BRITT

Een schets voor een ketting. Dit idee zit al zo lang in m’n hoofd. 25 maart.

Strawberry smoothie / Aardbeien smoothie // VAN BRITT

“Ik houd van aardbeiensmoothies, een aardbeiensmoothie is mijn favoriete drankje.” Bedankt, Diego de dierenredder, ik weet wat ik zometeen moet maken als ik vraag wat Stevie te drinken lust. Ik knutselde snel een leuk rietje, et voilá! 26 maart.

Aerosmith shirt // VAN BRITT

26 maart. De verjaardag van Steven Tyler, de zanger van Aerosmith. De band waar ik al vanaf m’n zevende fan van ben. Al vind ik fan altijd zo’n stom woord. Ik moet dan meteen denken aan voor de deur liggen a la paparazzi en áltijd in bandshirts lopen, haha! Zeker nadat ik het programma ‘Fans!’ gezien had. Houd je van ik-krijg-hier-plaatsvervangende-schaamte-van-programma’s, dan moet je ‘Fans!’ zeker even terugkijken.

Maar goed, Aerosmith dus. Ik luister graag naar hun muziek en heb ze drie keer live gezien, ze komen niet zo vaak deze kant op. Is misschien maar goed ook, dan blijft het voor mij speciaal. In juni komen ze naar Duitsland, daar ga ik met Dennis heen.
Op onze bruiloft trad ook een geweldige Aerosmith-coverband op. Daar hadden we echt geluk mee; de leden van deze gelegenheidsband, want dat was het eigenlijk, zitten allemaal ook in andere bands, dus het was een wonder dat ze allemaal konden. En dat op een vrijdagavond.

Painting / Verven // VAN BRITT

Samen verven op een heel groot vel kraftpapier. Ik maakte verschillende patroontjes met dezelfde verf. Ik heb hier een plan mee… 27 maart.

Wrapping in kraft paper / Inpakken in kraftpapier // VAN BRITT

Bij Franken Kleding (ja, die van de fotoshoot), haalde ik vijf armbandjes. Voorafgaand aan het vriendinnenweekend naar Den Haag. Ik laat cadeautjes zelden inpakken, want ik vind dat zelf zo leuk om te doen. Deze zakjes maakte ik van kraftpapier en masking tape. Ze zitten dicht met een een beschilderde wasknijper. 28 maart.

Sunset // VAN BRITT

Den Haag. Op een dakterras. In de zon. Zo fijn!

Rose! // VAN BRITT

Armbandjes en bubbelwijn. Bij aankomst direct proosten natuurlijk!

Sketch of a kimono / Schets van een kimono // VAN BRITT

In Den Haag, maar ik ben mijn #makesome365 project niet vergeten! Ik nam een mooi tekenschrift mee en schetste deze kimono. Wil ik ook al heel lang eentje maken. Ik heb een poging gedaan, maar hij is nog niet Make Some-waardig. 29 maart.

Yarn / Wol // VAN BRITT

Er heerst een babyboom hier! Ik maak elke week banners en vlaggenlijntjes met namen erop. Superleuk! En gelukkig zijn korte namen de trend, haha! Ik laat hier nog even niks zien, want ik wil er een blogpost aan wijden. 30 maart.

Paper bags DIY / DIY papieren zakken van krant // VAN BRITT

Krant, na kraftpapier mijn favoriete papier om mee te knutselen. Vandaag (31 maart) heel veel zakjes gevouwen.

Dat waren de foto’s van maart!

De klok werd verzet en ik merkte meteen dat Make Some iets makkelijker wordt. Dat heeft te maken met de foto’s. Ook na het eten heb je nu nog even licht. Is ook fijn voor m’n humeur trouwens, niet alleen voor de foto’s.

2 gedachten over “Maart Instagrams + #makesome365

  1. Louis-anne

    Wat is het toch heerlijk om af en toe in vanbritt.nl te duiken als ik effe geen zin in iets anders heb. Ik kan je niet bijhouden, zoveel leuks maar belangrijker is dat ik er altijd vrolijk van wordt. Dat laatste is omdat ik weet wie het maakt, omdat je van je hobby je werk hebt gemaakt en omdat ik herkenbare dingen voorbij zie komen. Ons oma d’r tafelkleed !
    Yolo kan natuurlijk echt niet meer maar “You make me feel so YOLO !”
    Dagebedanktzijtdawitte

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.