Baking a coconut, mango & lemon cake for Easter / Een kokos, mango & citroen taart voor Pasen // VAN BRITT

Frisse paastaart met kokos, mango en citroen

Bij Pasen denk ik aan paashaasjes, eieren en Jesus Christ Superstar. Tenminste, ik mag toch hopen dat die weer wordt uitgezonden één dezer dagen. 😉
Maar als ik een zoet gerecht zou moeten verzinnen voor Pasen, dan zijn dit mijn trefwoorden: de kleuren geel en wit, fris, licht (kan als brunchtoetje). En toen kwam ik op deze, bijna tropische, frisse taart met kokos, mango en citroen.

Je hebt nodig:

-110 gram zelfrijzend bakmeel
-170 gram poedersuiker (misschien iets meer, misschien iets minder; dit is naar smaak)
-3 eieren
-150 gram boter + een beetje om de bakvormen in te vetten
-60 gram geraspte kokos
-3 eetlepels santen (kokoscrème)
-1 citroen
-1 mango
-300 gram roomkaas

-vier kleine, ronde bakvormen (ongeveer 16 centimeter)
-bakpapier

Begin met de oven; zet ‘m op 180 graden Celsius.

Vet de bakvormen in en bekleed de bodems met bakpapier.

Coconut cream, baking a coconut, mango & lemon cake for Easter / Kokoscrème, een kokos, mango & citroen taart voor Pasen // VAN BRITT

Haal de santen uit de verpakking. Waarschijnlijk is deze vrij hard. Verwarm de santen daarom eventjes in de magnetron. Dit is echt een kwestie van seconden. De santen mag daarna weer een beetje afkoelen.

Rasp de schil van de citroen. Doe deze in een beslagkom met de boter, de santen (3 eetlepels) en 100 gram poedersuiker (de rest van de poedersuiker is voor de topping). Klop met een mixer tot het een romig geheel is.

Baking a coconut, mango & lemon cake for Easter / Een kokos, mango & citroen taart voor Pasen // VAN BRITT

Voeg de eieren één voor één toe. Blijf kloppen. Als het laatste ei is opgenomen, ben je klaar met mixen. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het beslag en vouw dit erdoor (gebruik een spatel).

Grated coconut, baking a coconut, mango & lemon cake for Easter / Geraspte kokos, een kokos, mango & citroen taart voor Pasen // VAN BRITT

Vervolgens kan de geraspte kokos erbij. Even roeren en dan is het beslag klaar om in de bakvormen geschept te worden. Verdeel het beslag gelijkmatig en strijk het enigszins glad. Daarna kunnen de bakvormen de oven in.

Bak de taarten in een kwartiertje goudbruin. Steek er een prikker in om te checken. Komt de prikker er droog uit, dan is het goed. Kleeft er nog beslag aan de prikker, dan moeten de taartdelen nog even. Als de taartdelen klaar zijn, laat ze dan afkoelen op een rooster (zonder vorm!).

Terwijl de taartendelen in de oven staan, maak je de topping. Dit kan ook later, hoor. De taartdelen moeten toch nog afkoelen.

Squeezing a lemon, baking a coconut, mango & lemon cake for Easter / Citroen persen, een kokos, mango & citroen taart voor Pasen // VAN BRITT

Doe de roomkaas in een beslagkom en klop even los. Zet daarna een zeef op de kom en zeef de poedersuiker. Gebruik ongeveer 60 á 70 gram. Begin met weinig, je kunt altijd later meer toevoegen. Als de roomkaas eenmaal té zoet is, kun je niet meer terug en da’s jammer.

Snijd de citroen in tweeën en knijp ‘m uit boven de zeef. Zo vangt de zeef eventuele pitjes op.

Klop de roomkaas met het poedersuiker en het citroensap goed door. Let op!: begin op een lage stand te mixen. Zo voorkom je een poedersuikerwolk.

Making mango puree, baking a coconut, mango & lemon cake for Easter / Mango pureren, een kokos, mango & citroen taart voor Pasen // VAN BRITT

Schil en snijd de mango. Pureer het vruchtvlees.

Als je taartdelen afgekoeld zijn, kun je gaan opbouwen. Kies een mooi bord of een schaal. Doe daar eerst een dot roomkaastopping op. Plaats daar het eerste taartdeel op. Zo blijft de taart netjes op de schaal staan.

Smeer een beetje roomkaastopping op het onderste taartdeel. Bedek de hele bovenkant. Plaats dan het tweede taartdeel erop. Hierop komt de mangopuree. Dan taartdeel nummer 3. Daarop komt weer wat roomkaas. Taartdeel vier sluit de taart af.

Spatel en strijk nu de hele taart met roomkaastopping glad. Of juist met een klein beetje reliëf erin. Wat je wilt.

Klaar is je paastaart!

Baking a coconut, mango & lemon cake for Easter / Een kokos, mango & citroen taart voor Pasen // VAN BRITT

Het is geen moeilijk recept en het resultaat is een lekkere, frisse taart. Je kunt de roomkaastopping trouwens naar eigen inzicht zoeter maken. Bedenk dat er ook al suiker in de cakes zit en mango is ook al zoet van zichzelf. Proef je roomkaastopping tussendoor, dan weet je of je meer suiker en/of citroensap moet toevoegen. Ik gebruikte het sap van één citroen, maar de ene citroen is de andere niet, dus ook daarvoor geldt: proeven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.