Keeping slices jalapeño's in the freezer / Jalapeño's invriezen // VAN BRITT

Domme dinsdag tip: jalapeño’s invriezen

Dit is er weer eentje in de categorie: dit is handig, dit wil ik wel delen, maar een hele blogpost? Daar heb ik de ‘domme dinsdag tip’ voor in het leven geroepen. Een korte tip. That’s it.

Deze tip gaat over jalapeño’s, die groene pepers. Ik koop regelmatig zo’n potje met jalapeño-slices. Ik dacht altijd dat die pepers wel eventjes goed bleven in de koelkast, maar dat is niet zo. Dat merkte ik toen ik er eentje proefde en die was, een soort van, muf. Met andere woorden: niet meer oké. Ik las het etiket en er stond: ‘na openen nog drie dagen houdbaar in de koelkast.’ Dit staat trouwens niet op alle potjes (verschillende merken).

Maar zo’n grote pot pepers… Die gaat hier niet binnen drie dagen op. Dus bedacht ik dit:

Keeping slices jalapeño's in the freezer / Jalapeño's invriezen // VAN BRITT

Of ja, ‘bedacht’. Je vriest ze gewoon in! Dat kan! Doe dat dan in een bakje voor ijsklontjes, dan heb je steeds een afgepaste hoeveelheid. Ontdooien doe je gewoon in een bakje heet water. Dat is zo gebeurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.