Cards (bubble marble), stamp and temporary tattoo's // Off Switch Shop, picture: VAN BRITT

How to be AWESOME – Ik heb gewonnen!

Sinds een aantal maanden volg ik de blog van Alison Faulkner. Alison is een Amerikaanse moeder van twee, echtgenote, (online) entrepreneur, webshop owner, creatieveling en vooral een heel leuk mens. Ken je haar dan? Nee. En dat is het gekke. Ze maakt filmpjes, tutorials vooral, waarin ze verteld over de perfecte cupcakefrosting, over wat er in een ‘mommy bag’ moet, over kerstdecoratie voor thuis… En in al die filmpjes praat zo heel gezellig, open en alsof ze het tegen jou heeft.

Nu denk je misschien, ‘ja ja, lekker Amerikaans’, dat mag je vinden, maar ik hou d’r van. Ik heb eigenlijk geen idee waarom ik haar zo anders vind dan andere bloggers/vloggers. Het zit ‘m in hoe ze praat, denk ik. Lekker positief, vrolijk. Terwijl ze toch ook grote topics aansnijdt. Zeker nu ze ook een serie filmpjes uitbrengt onder de noemer ‘How to be awesome’. In de ‘How to be awesome’-serie praat ze over ‘gewoon beginnen met wat je wil doen’, ‘je angsten opzij zetten’ en ‘how to not poison your well’ (vrij vertaald: hoe je ervoor moet zorgen dat je je inspiratie-put (well) niet vervuild met negatieve gedachten/actie’s/mensen). Dit klinkt nu allemaal lekker vaag en Alison is ook zeker geen psychologe of therapeute. Meer iemand die je een duwtje in je rug geeft.

De filmpjes in de ‘How to be awesome’-serie verschijnen iedere twee weken. In het tweede filmpje praat Alison over Awesome Homework. Hoe ga jij deze week zorgen dat je nog meer Awesome wordt dan je al bent? De bedoeling was om dit in een reactie op haar filmpje achter te laten. Mijn reactie:

I’m going to do the Awesome Homework too! And this is how: with my business, I’m a little all over the place. I teach, I make, I dance, I bake, I just want it all!! And it works! But when someone asks me ‘what is it that you do?’, I get shy. Not every time, but, yeah, well… a lot! Sometimes I will just answer with ‘I’m a mom’, which I am too, but that wasn’t the question.
I saw your first video in this series and it already helped me to get myself out there a little more. To just be proud of what I do and what I’m capable of.

Er waren natuurlijk heel veel andere ideeën voor het Awesome Homework. Van iemand die een Facebookpagina aan wilde maken om haar werk tentoon te stellen tot een Braziliaanse die grappige filmpjes wilde maken voor haar blog (in gebroken Engels, net als een soap). En verder was er ‘grow thicker skin’ en ‘let go’. Heel divers. En nu komt het:

IK HEB GEWONNEN!

Ik kreeg, namens Alison, een pakketje, samengesteld door Katie van Off Switch Shop. Een webshop met hele mooie en vooral positieve producten.

'Be kind, work hard, give thanks' tote and goodies // Off Switch Shop, picture: VAN BRITT

Een tas, een stempel (You’re AWESOME), twee temporary tattoo’s en vier kleine kaartjes met een envelopje. De kaartjes zijn gemaakt met de hand bubble marble techniek. Dat wil zeggen: zelfgeblazen bubbles met kleurstof erin en dan opgevangen op papier. Vervolgens komt er een letterpress print op het papier. Geen kaart is dus hetzelfde. Katie maakt de bubbles in twee koele tinten en twee warme tinten. Mooi effect, hè?

Cards (bubble marble), stamp and temporary tattoo's // Off Switch Shop, picture: VAN BRITT

Ik ben heel blij dat ik gewonnen heb. Ook omdat er een pakje uit Amerika naar mij kwam. Dat duurt dan eventjes, je weet niet precies wanneer het komt (in dit geval), spannend! Ik voelde me heel speciaal terwijl ik het pakje opende.

Thank you, Alison! And thank you, Katie! I’m really happy I won and I love the goodies you’ve send me.

De fijne, positieve blog van Alison: The Alison Show
De prachtige webshop van Katie: Off Switch Shop
En Katie heeft ook een blog: Off Switch Blog

Een gedachte over “How to be AWESOME – Ik heb gewonnen!

  1. Anne

    Wat leuk! Heel speciaal zoiets 🙂 Zeker omdat je er ook een echte inzending voor moest maken, en niet zomaar bent ‘geloot’. Die techniek op de kaartjes is tof. Ik kende Alisons site nog niet maar ga direct kijken, je verhaal spreekt me aan.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.