Fotoshoot Franken Kleding // VAN BRITT (foto: Jenny van Gompel)

Afgelopen week…

Een week zonder bloggen. Geen nieuwe berichten. Dat kwam zo…

Ik heb eventjes getwijfeld of ik dit bericht wel zou schrijven. Het lijkt namelijk een beetje negatief. Maar aan de andere kant, ik wilde het allemaal wat persoonlijker hier op de blog, en het volgende is waarschijnlijk herkenbaar voor velen. Er komt namelijk al een week niks uit m’n vingers. Tenminste, niks extra’s, niks wat ‘Wauw!’ is, geen awesomeness. Ik voer wel dingen uit, hoor. Maar normaal gezien ben ik van het type ‘ik-doe-alles-tegelijk-en-met-een-hoop-energie’. Maar nu…

Niks uit m’n vingers dus. Dat is trouwens iets anders dan ‘geen inspiratie’, want ik heb genoeg ideeën. Die schrijf ik allemaal op. Dat lukt gelukkig wel. Maar uitvoeren… mwah. Deze niksigheid duurt nu al ruim een week.

Ben je al afgehaakt? Nee? Gelukkig! Want nu komt de wending: ik vind het niet meer zo vervelend! De eerste dagen wist ik niet wat me overkwam en voelde ik me echt rot. Maar ineens ging ik het zien. De omslag kwam. Ik ging in de speeltuin zitten met een tijdschrift en dat was het. Kennelijk heeft mijn brein dit eventjes nodig. Een pas op de plaats of een soort van stilte.

Die stilte, die rust, dat zit niet in mijn aard. Dacht ik tenminste. Maar blijkbaar wel, want ik voel aan alles dat het nu even zo moet. Dus geef ik er nu gewoon aan toe. En sinds ik dat doe, is m’n mojo ook weer terug, vandaar dat ik nu deze blogpost zit te typen.

Dus… de moraal van dit verhaal: ga op je gevoel af! Je lijf en je gedachten zeggen eigenlijk alles. Wil je liever alleen zijn, omdat dat goed voelt? Doe dat dan. Merk je dat je je energie kwijt moet? Ga sporten, wees actief.

Ik wil hiermee niet zeggen dat je al je werk moet laten vallen en de afwas moet laten staan. Nee nee. Ik ga ook gewoon door met m’n dagelijkse bezigheden. Al heeft Dennis wat meer in het huishouden gedaan dan ik, de afgelopen dagen, hihi! Een voorbeeld: ik heb gewoon mijn sportlessen gegeven, maar misschien iets meer gefocust op techniek en gevoel, dan op entertainment en ‘grappig zijn’. En de social media heeft even op een laag pitje gestaan.

Vandaag heb ik me vooral naar Stevie’s tempo gevoegd. Gisteren zei iemand me: “Een klein kind is het grootste geschenk wat in het NU zijn betreft, want een klein kind IS het NU.” En dat klopt. Stevie denkt nooit ‘ik kan maar tot half vier met de blokken spelen, want daarna moet ik gaan knutselen’. Kun je nagaan wat dat doet voor je gemoedsrust en je creativiteit! Dat is toch heerlijk.

Morgen is het alweer vrijdag. Op naar het weekend!

De foto bovenaan dit bericht vond ik wel passend; met beide benen op de grond. De foto is gemaakt door Jenny van Gompel tijdens een fotoshoot voor Franken Kleding. Klik hier om daar meer over te lezen.

5 gedachten over “Afgelopen week…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.