Drawing / Overtrekken // VAN BRITT

Overtrekken (met printables)

Stevie tekent graag en veel. Soms is ze er wel een uur mee bezig, een andere keer zijn een paar streepjes op een groot vel papier genoeg. Tenminste, dat vindt zij dan. En ga maar eens met de kunstenaar in discussie over het eigen werk!

Tot voor kort was het echt kleuren (vlakken) en dat doet ze nu ook nog wel, maar het echte tekenen komt ook steeds meer in beeld. Soms frustreert het Stevie een beetje dat het tekenen van een vierkantje nog niet lukt. Je ziet dat ze het wel in haar hoofd heeft, maar dat het dan niet zo op papier komt. Dus maakte ik een paar overtrekvellen.

Drawing / Overtrekken // VAN BRITT

Ik printte een aantal vellen uit en plakte er met masking tape (makkelijk los te halen!) een overtrekpapier op. Zo kun je de stencils vaker gebruiken. Plak er gewoon een nieuw overtrekpapier op.

Drawing / Overtrekken // VAN BRITT

Stencil 1 is met meerdere figuren (ster, vierkanten, driehoeken), stencil 2 is met rondjes. Klik op de links, zodat de stencils openen in een nieuw scherm. Je kunt ze dan makkelijk printen.

Figuren – Printable VAN BRITT
Rondjes – Printable VAN BRITT

Ik maakte ook nog een derde stencil met daarop ‘papa’, ‘mama’ en ‘stevie’. Gebruik voor letters een lettertype dat past bij de letters die ze op school schrijven. Ik zocht bijvoorbeeld naar een lettertype met een ronde a.

Drawing / Overtrekken // VAN BRITT

Het resultaat!

Stevie was erg trots. Vooral toen ik het stencil er onderuit haalde en het echt leek of ze zelf haar naam had geschreven.

Ik heb geen idee hoe pedagogisch verantwoord dit wel of niet is, hè. Stevie hoeft van mij bijvoorbeeld echt nog niet te kunnen schrijven (ze is twee). Maar ik merk dat ze dit erg leuk vindt om te doen. Dus wisselen we het af. Tekenen, kleuren, kleurplaat inkleuren, stippen verbinden en overtrekken. Het zijn, in mijn ogen, allemaal andere dingen. Kijk gewoon goed wat je kindje leuk vindt, wat hem/haar interesseert. Stevie had bijvoorbeeld echt behoefte aan gericht tekenen en met overtrekken lukt dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.