Mail on Monday # 21, postcrossing, snailmail // VAN BRITT

Mail on Monday #21 (met filmpje!)

Dit is een speciale Mail on Monday! Ten eerste omdat er deze keer een pakketje naar mijn lieve vriendin Willeke ging. En ten tweede: dit is mijn eerste bericht met een filmpje! Woohoo! Ja, het is echt vervelend om je eigen stem te horen. En ja, na een aantal keer kijken ga ik me aan van alles ergeren. En ja, ik vond het spannend. Maar… filmpjes maken de website weer wat interactiever en soms is iets gewoon beter uit te leggen met bewegend beeld erbij.

Willeke is nogal een haakfanaat. Elke week haakt ze meerdere nieuwe projecten: kleedjes, mutsjes, shawls, een soort tas voor aan de box, een schortje, een tasje voor Stevie…

Crochet bag / Gehaakt tasje // Willeke Beex, foto: VAN BRITT

Nu kan ik natuurlijk iets gehaakts terugsturen, maar ik ben niet zo’n haak-ster (sorry, flauwe grap) en Willeke kan dat zelf veel beter. Dus maakte ik een soort reserve wol-banner.

Mail on Monday # 21, postcrossing, snailmail // VAN BRITT

En in de webshop Een Nieuw Avontuur zag ik dit leuke handwerkschrift om patronen en dergelijke in te noteren:

Mail on Monday # 21, postcrossing, snailmail // VAN BRITT

Samen met een haaknaald vormde dit een Mail on Monday pakketje voor Willeke. Gewoon, zomaar, omdat ze zo lief is.

Mail on Monday # 21, postcrossing, snailmail // VAN BRITT

Mooi hè, dat schrift?!

Mail on Monday # 21, postcrossing, snailmail // VAN BRITT

Zo’n banner is natuurlijk heel makkelijk zelf te maken. In dit filmpje laat ik je zien hoe je dat doet:

Iek! Dat was ‘m dan, het eerste filmpje VAN BRITT. Ik hoop er snel weer eentje te plaatsen. Misschien dat het format/de layout nog een beetje verandert na verloop van tijd, I’m still learning! Rechtsboven op de website, naast de andere ‘social’ icoontjes, zie je nu ook voortaan een YouTube plaatje staan. Als je daarop klikt, word je doorverwezen naar mijn YouTube-kanaal. Voor nu alleen nog met dit filmpje erop, maar binnenkort volgen er dus meer.

Wil je het filmpje op je telefoon bekijken, dan kan het zijn dat dat niet lukt. Wil je toch via je telefoon kijken, open YouTube dan in je internetbrowser op je telefoon of met de YouTube-app. Zoek op ‘banner van wol’. Bij mij komt ‘ie dan meteen bovenaan te staan.

Lieve Willeke, ik hoop dat je heel veel leuke patronen in je schrift kunt noteren. En als je eens garen tekort komt in wit, mint, hot pink of roze, dan kun je de banner ook slopen, haha! xx

Wil je iemand opgeven voor Mail on Monday? Klik dan hier.

Ook zo’n gaaf handwerkschrift hebben? Kijk dan eens in deze webshop: Een Nieuw Avontuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.