Pillowcases made of old band shirts / Kussenhoezen gemaakt van oude bandshirts // VAN BRITT

Kussenhoezen gemaakt van oude bandshirts

Wie ooit bij een concert is geweest, weet het wel. Na afloop kun je bij een kraam of stand terecht waar je merchandise van de band kunt kopen. Petjes, cd’s, stickers en natuurlijk T-shirts. Zo heb ik zelf meerdere shirts van de band Aerosmith. Niet ergens besteld ofzo, nee, gekocht na een concert.

Dennis zit sinds zijn zestiende al in bands, dus ook daarvan heb ik shirtjes. En hij zelf natuurlijk ook. Ook van bevriende bands, waar je dan wel eens mee ruilt. Uiteindelijk is de stapel bandshirts in onze beide kasten vrij groot geworden, dus af en toe maak ik er iets van. Een kussen bijvoorbeeld. Of een kleiner shirtje voor Stevie. De prints zijn meestal heel leuk om iets mee te doen, dat maakt ‘knutselen’ met bandshirts zo gaaf.

Ook in onze omgeving zijn er meerdere mensen met een uitgebreide collectie bandshirts. Zo kreeg ik de opdracht om van twee flinke stapels T-shirts twee kussenhoezen te maken. De kussens hadden ze al. Even de maten doorgegeven van de kussens en ik kon aan de slag. Dit is het resultaat:

Pillowcases made of old band shirts / Kussenhoezen gemaakt van oude bandshirts // VAN BRITT

Hoes 1

Pillowcases made of old band shirts / Kussenhoezen gemaakt van oude bandshirts // VAN BRITT

Hoes 2

Gaaf, hè?!

Het was nog een beetje puzzelen, want eerst wilde ik grote vierkanten knippen uit de shirts (waar het logo dan binnen viel) en dan aan elkaar naaien. Maar sommige shirts waren al zo oud en gedragen, dat dat eigenlijk niet ging. Een gedragen shirt is eigenlijk nooit recht, snap je? Dan krijg je nooit mooie vierkanten aan elkaar.

Optie twee was om de vierkanten eerste op vierkanten zwart stof te stikken en dan alle vierkanten aan elkaar te naaien. Maar dan nog was alles niet zo recht als ik wilde. Ik probeerde dit alles trouwens met de hand, want als ik met de naaimachine aan de slag was gegaan en ik zou iets uit moeten halen, dan zouden sommige shirts sneuvelen vanwege de oude stof (=delicaat).

Dus werd het optie drie: alle prints uitknippen en met de hand op stof naaien. Er zaten ook een aantal bloezen bij de collectie, dus daar heb ik de ondergrond van gemaakt. Daarop stikte ik dus de logo’s en andere afbeeldingen. Ik ben heel blij met het resultaat!

Pillowcases made of old band shirts / Kussenhoezen gemaakt van oude bandshirts // VAN BRITT

Wil jij ook zoiets? Stuur me gewoon eens een mailtje, dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn. Eigenlijk is dit een beetje als een herinneringskleed (daar schreef ik hier al eens over).

2 gedachten over “Kussenhoezen gemaakt van oude bandshirts

  1. M. van den Bergh

    Leuk idee. En wat een werk. Ik vind het knap dat je er zo over nagedacht hebt dat je echt oude shirts niet zomaar kunt verwerken tot iets. Omdat het stof dun is geworden bijvoorbeeld. Mijn complimenten hoor.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.