Carnaval 2014: het gaat beginnen!

Carnaval 2014 is hier. Alaaf! Even een kort berichtje van mij vandaag, voor ik me naar het feest ga begeven. Ik heb verschillende schrijfsels voorbij zien komen met carnavalstips en do’s & don’ts. Die zijn dan vooral bedoeld voor mensen van boven de rivieren die naar het zuiden komen om mee te feesten. De strekking is dan vooral ‘zeik niet over de muziek’, ‘alles kan met carnaval’ en ‘laat je lekker vollopen’. Ik ben het daar niet helemaal mee eens, maar goed, ik legde hier afgelopen woensdag al uit wat het voor mij betekent (gemoedelijkheid vooral), dus laat ik zulke tips maar achterwege. Wél een paar praktische opmerkingen (niet per se voor niet-Brabanders, hoor):

Leg een bodem!

Ook al is het niet je bedoeling veel te drinken, je weet hoe het gaat. Je komt iemand tegen die je lang niet gezien hebt. Hee, gezellig! Samen een pilsje drinken. Niet biertje, nee, sorry, hier komt de Brabander in mij weer naar boven 😉 En voor je het weet kom je de volgende tegen en blijft het nog lang gezellig.
En het is niet alleen dat, nee, je gaat nu ook opeens op vreemde tijden de kroeg in. Normaal gezien heb je alláng gegeten. Nu ben je misschien ’s middags al op pad. DUS LEG DIE BODEM! Misschien met dit pastagerecht?

Haal ‘fastfood’ in huis

Worstenbroodjes, kaas/ham/brood (tosti’s!!), maak eventueel een grote pan soep (deze of deze misschien). En haal eieren. Stel je voor, je neemt je vrienden mee ‘op de aier’ (‘op de eieren’, zoals wij dat hier zeggen) en je zit zonder eieren. Kan echt niet!

Met fastfood bedoel ik niet per se ongezond eten, hoor. Daarom staat het ook tussen aanhalingstekens. Zorg gewoon dat je genoeg eten in huis hebt dat je snel kunt bereiden. Ik gebruik de tijd die ik thuis doorbreng met carnaval vooral om te slapen, haha! Terwijl mijn pak in de wasmachine/droger zit, daarna ben ik weer ready to go!

Let op je telefoon en portemonnee

Niet de leukste tip om te geven, maar ik meen het wel. Hoe gemoedelijk ik carnaval ook vind, de kans dat je spulletjes gestolen worden, is met carnaval wel iets groter. Het is druk, mensen botsen vaker tegen je aan dan op andere stapavonden. Dat wijd je dan aan ‘gek doen’ en ‘alcohol’, maar er lopen ook gehaaide personen tussen die uit zijn op je spullen. Laat je waardevolle bezittingen thuis. En zet niet op Facebook dat er het hele weekend niemand thuis is 😉 Als je de mogelijkheid hebt, kun je je simkaart in een -minder waardevolle- oude telefoon stoppen. Zorg dat je een fijn, veilig tasje bij je hebt of naai een -stevig!- zakje/tasje in je pak.

foto 2

Zijn ze niet gaaf, mijn nieuwe plaatjes? Dit zijn de Tinsley Tranfers, waar ik afgelopen week over vertelde.

Zo, ik ben er klaar voor! Nu snel naar mijn vriendinnen voor de pre-carnaval lunch en we kunnen de polonaise gaan lopen.

Oja, ik schreef ook weer een stukje op mijn andere blog: streetdancelessen.vanbritt.nl Deze keer een aantal tips voor beginnende steppers (je weet wel, zo’n bankje waar je op en af stapt). Dus ga je binnenkort starten met step aerobics of kun je wel wat tips gebruiken, lees ze dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.